Upoznajte treću generaciju stipendista programa SBB fondacije

  0

   “Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“

  SBB fondacija predstavila je treću generaciju izuzetnih učenika i studenata koji su postali deo programa „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“. Sedmoro mladih ljudi iz Srbije sada je deo porodice 16 vanserijskih talenata koje Fondacija podržava na njihovom putu uspeha.

  Dušan Beguš, Petar Stojiljković, Strahinja Gvozdić, Vasilije Pantelić, Luka Simić, Oliver Votls i Veselj Saliji svojim znanjem, radom i uspehom u oblasti matematike, fizike, hemije, muzike i slikarstva istakli su se među mnogim mladim talentima naše zemlje, a SBB fondacija će im pomoći u nastavku školovanja kroz finansijsku, mentorsku i logističku podršku.

  Stipendija prof. Njegoš B. Šolak je projekat koji je SBB fondacija započela pre tri godine, sa ciljem dugoročne podrške nadarenim mladim ljudima i ulaganjem u njihov talenat.

  Naši stipendisti su ambasadori naše zemlje i zato smo veoma fokusirani da takve talente pronađemo, pružimo im punu podršku i obezbedimo što bolje uslove za profesionalni rast i razvoj. Pomaganjem njima, verujem da pomažemo i Srbiji i svetu, jer će oni svojim znanjem sutra unaprediti nauku, tehnologiju, kulturu, umetnost i tako doprineti razvoju društva. Srećni smo što možemo da budemo deo njihovog uspeha, a oni su svojim vanserijskim talentom i ambicijom već na dobrom putu da ostave svoj trag na čovečanstvo“, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

  SBB fondacija pored nepovratne novčane stipendije, pronalazi i adekvatne mentore, obezbeđuje kompjutersku opremu, muzičke instrumente, pokriva troškove odlaska na takmičenja, dodatnih edukacija i pruža drugu neophodnu podršku prema potrebama svakog stipendiste, kako bi najboljim mladim ljudima obezbedila najbolje uslove i dala vetar u leđa za sve buduće pobede.

  Više o novoj generaciji stipendista pročitajte na sajtu SBB fondacije, kao i na Instagram i Fejsbuk stranici.