UniCredit Grupa proglašena je za „Banku godine 2023. na globalnom nivou“ na godišnjoj svečanosti britanskog časopisa „The Banker“ u Londonu, kao i za „Banku godine u Zapadnoj Evropi“, „Banku godine u Italiji“ i „Banku godine u Bugarskoj“.

Kao jedan od vodećih industrijskih standarda za izuzetne rezultate u bankarskom sektoru, nagrada „Banka godine“ časopisa „The Banker“, procenjuje vodeće finansijske institucije na svetu, na osnovu njihove sposobnosti da ostvare profit, steknu stratešku prednost i opslužuju svoja tržišta.

„The Banker“, deo grupacije „Financial Times“, objavljuje ekonomske i finansijske informacije za svetski finansijski sektor i izgradio je reputaciju zahvaljujući svom objektivnom i pronicljivom izveštavanju od svog osnivanja 1926. godine.

Komentarišući ovogodišnji uspeh UniCredit-a, Džoj Meknajt, urednica ovog časopisa, izjavila je: „UniCredit je impresivna priča o preokretu, koja je ostvarila povećanje profita od više od 200% tokom cele godine koja se razmatra, smanjujući svoju osnovu troškova i postižući svoje najbolje rezultate u prvom tromesečju ikada u 2023. godini. Na dobrom je putu da ispuni svoj strateški plan „UniCredit Unlocked“ za 2022-2024, koji ima još više ambicije. Banka je u drugoj fazi svoje industrijske transformacije, sa značajnim ulaganjima u digitalizaciju i podatke. Pored rekonstrukcije svoje IT arhitekture kroz API i „cloud“ infrastrukturu, UniCredit ulaže u digitalizaciju svih svojih procesa kako bi poboljšala iskustvo zaposlenih. Njena posvećenost ESG principima je ispred konkurenata, posebno njeni napori da ojača fokus na socijalna pitanja. Njena značajna partnerstva sa Allianz-om i Azimut-om ilustruju viziju banke u pružanju odlične usluge i ponude za klijente“. 

U protekle dve godine, od pokretanja strateškog plana „Unicredit Unlocked“, UniCredit Grupa je neumorno radila na svojoj kulturnoj i industrijskoj transformaciji, usklađivanju svojih sistema, povećavanju svojih digitalnih mogućnosti i rada sa podacima, i ugrađujući ESG principe u sve što radi – kako bi postala fundamentalno bolja, jača banka za zajednice kojima služi.

Andrea Orcel, CEO Grupe i predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke u Italiji, izjavio je: „Neizmerno smo ponosni na ova dostignuća, koja pokazuju kolektivnu snagu naših trinaest banaka širom Evrope, kao i da su nam klijenti u centru svega što radimo. Sve ovo su, naravno, omogućile naše kolege koje su se ujedinile iza naše strategije i kulture izvrsnosti koju negujemo u našoj banci. Nastavićemo da stremimo da budemo još bolji u ime naših klijenata i zajednica na našem putu da budemo banka za evropsku budućnost.“

Ranije ove godine, časopis „The Banker“ je takođe proglasio UniCredit Banku „Najboljom bankom za inovacije u digitalnom bankarstvu u Zapadnoj Evropi“ i „Najboljom bankom za plaćanja“ u okviru svojih programa Nagrada za inovacije u digitalnom bankarstvu i transakcionom bankarstvu.

Ove nove nagrade su značajno priznanje zamaha tekuće transformacije UniCredit Banke, o čemu već svedoče ovogodišnje Euromoney dodele nagrada za izvrsnost, kada je banka proglašena za Najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi, Najbolju banku i Najbolju investicionu banku u Italiji i ostale četiri zemlje u kojima je banka prisutna.  

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.