UNICEF dobio 1,5 miliona evra od Vlade Srbije za decu iz Ukrajine

0
Foto UNICEF


UNICEF izražava iskrenu zahvalnost Vladi Republike Srbije na donaciji od 1,5 miliona evra za hitno reagovanje na potrebe dece i porodica iz Ukrajine. Sredstva koja su danas uplaćena obezbediće da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija u Ukrajini i zemljama u okruženju.

Rat u Ukrajini izazvao je masovno raseljavanje sa mogućim trajnim posledicama za generacije dece – skoro dva od tri deteta iz Ukrajine je raseljeno zbog borbi. Tri meseca nakon početka rata, potrebno je obezbediti humanitarnu pomoć za tri miliona dece u Ukrajini i preko 2,2 miliona dece u zemljama u kojima trenutno borave izbeglice. Deca pate, bivaju ranjena i traumatizovana su nasiljem koje ih okružuje. Mnoga od njih su videla stvari koje nijedno dete nikada ne bi trebalo da vidi, izgubili su svoje porodice, svoje domove, svoje škole – svet kakav poznaju.

UNICEF i partneri su na terenu i danonoćno pružaju podršku onima kojima je potrebna, dopirući do ugrožene dece i porodica sa osnovnim uslugama – uključujući uslugama u oblastima zdravstva, obrazovanja i zaštite.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime