“Umnožimo molitve za našeg mitropolita Amfilohija, onako kako se on uvek molio za Crnu Goru…”

0
Foto: Profimedia

“Umnožimo molitve za našeg mitropolita Amfilohija”, poručio je Zdavko Krivokapić, mandatar za sastav nove crnogorske vlade.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije prebačen je u Kliničko bolnički centar Podgorica pošto je testiran pozitivno na koronavirus.

“Umnožimo molitve za našeg mitropolita Amfilohije, onako kako se on uvek molio za Crnu Goru”, napisao je Krivokapić na svom Tviter profilu.

On je u tvitu uputio i molitve i podršku svim obolelim od COVID-19 i svim crnogorskim zdravstvenim radnicima.

Mitropolija crnogorsko primorska ranije je saopštila da je mitropolit Amfilohije prethodne dane mitropolit proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim lekarskim nadzorom.

“Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro oseća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica”, navela je Mitropolija u saopštenju.

Mitropolit Amfilohije biti smešten u KBC Podgorica, zbog povoljnijih uslova lečenja, sve dok traje infekcija, a da je opšte mišljenje lekara da je Amfilohijevo zdravstveno stanje sasvim stabilno i pod kontrolom.

Mitropolit Amfilohije ima 82 godine, te spada u rizičnu grupu.