Sinoć je na stadionu Rajko Mitić bilo sigurno da će jedno dugo čekanje biti okončano. Na našu žalost, Škotska se posle 22 godine plasirala na neko veliko takmičenje, a junak njihove pobede, iako nije bio na terenu kada se u penalima meč odlučivao, bio je Dag Kristi.

On je iz gotovo nemoguće pozicije, ispod dva bloka, iz okreta, od stativu doneo vođstvo svom timu i uneo nemir u tim Srbije kom su se noge i ovako odsekle u drugom minutu meča.

Kristijeva izjava za Sky Sport, bez daha i u suzama, jasno pokazuje razliku u pristupu između Škotske i Srbije. Jer Srbija je daleko bolji tim, koji je, upravo zahvaljujući lošem pristupu, na terenu izgledao preplašeno.

„Ovo je bila sjajna noć. Došlo je to izjednačenje, zatim i penali, Marš je ponovo bio sjajan, neverovatno…“, rekao je Kristi boreći se za dah, a zatim odgovorio na pitanje kako je bilo da sa klupe gleda penal seriju.

„Kada si na terenu imaš osećaj da možeš da doprineseš, a kada si van terena bespomoćan si, ovi penali su bili veoma stresni“, rekao je Kristi ponovo jedva zadržavajući suze.

A onda ih više nije zadržavao, govoreći o tome sa kakvim su mentalitetom on i njegovi saigrači izašli na teren.

„Ovo je bila užasna godina za celu naciju i izašli smo na teren svesni da nešto možemo da pružimo svojoj zemlji, da ljudima ulepšamo ovu godinu.“

Da, ova godina je užasna za ljude širom sveta, sinoć je verovatno bilo lepo živeti u Škotskoj i čuti da neko ovako misli na vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.