Generacije naših predaka su uspevale da očuvaju ono što najbolje umeju, prenosile svoja znanja budućim generacijama koje ih vešto kriju od zaborava i neprekidno ih unapređuju. Recept koji su za sobom ostavile je lični pečat u kome su pomirena iskustva šest generacija, posvećenost i rad vrednih i umešnih ljudi. To je recept, koji obavezuje da se nikada ne odustane od onoga što se najviše voli i što se najbolje radi.

Dobro je poznato da je za pripremu ukusne hrane potrebno mnogo truda, umešnosti i iskustva. U „Zlatiborcu” se te vrednosti poštuju i od njih se ne odstupa. Upravo je to razlog što se nikada ne uzmiče pred kompormisima, pa se tako zlatiborac proizvodi, isključivo, dime na bukovom drvetu. Bukovo drvo sa sobom nosi duh prošlog vremena, a meso koje se na njemu dimi ima karakterističan ukus koji se voli i sa bližnjima deli.

Umeće koje su nesebično podelili naši preci, nije samo veština u pravljenju najboljih komada od mesa, već je to i ljubav koju porodica neguje i daruje. Tu ljubav „Zlatiborac” čuva u sebi i, zahvaljujući njoj, vrata toplog doma su uvek otvorena za sve dobronamerne goste. Zbog toga se svaki proizvod sa ponosom nudi svima, a recept čuva za naredne generacije, dok je umeće zaveštano nasleđe koje se prenosi s kolena na koleno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.