“Zamalo sam izbačena iz Spajsica”: Melani C o sukobima unutar kultne ženske grupe, depresiji i samoprihvatanju

0
Foto: Profimedia

“Ponekad se osećam da nisam dovoljno dobra, da se ne ističem dovoljno, da nisam dovoljno zabavna. Ali, znate šta? To je sranje. Dovoljna sam”, rekla je u intervjuu za Gardijan jedna od članica kultnog benda Spice Girls Melani C. “Vreme da prihvatim svaki delić sebe.”

Mel C, kako su je zvali u vreme dok je nastupala sa svojim koleginicama među kojima je bila i Viktorija Bekam, sada ima 45 godina, a o samoprihvatanju je pevala još na prvom solo albumu koji je objavila 1999. godine, “Northern Star”.

Nedavno je objavila singl “High Heel” napisan za grupu drag queens pod imenom Sink the Pink sa kojom obilazi Parade ponosa širom sveta, čak i onu u Bolsonarovom Brazilu. Članice ove grupe koje sa njom nastupaju obučene kao Spice Girls pomogle su joj da se izbori sa nesigurnošću i sumnjom u sebe.

“One su veće od života, a ja sam prilično tiha”, priznala je Melani. Ona je bila ona stidljiva članica Spice Girl, a na albumu “Version of Me” koji je objavila 2016. otpevala je numeru koja govori o tome kako ju je druga članica poznatih Spajsica maltretirala.

Ona je ispričala da je jednom umalo bila izbačena iz tada vrlo popularnog ženskog benda, kada su u februaru 1996. godine Spajsice pozvane na dodelu Brit nagrada.

“Rekla sam Viktoriji da odjebe”, ispričala je pevačica. “Ona se uznemirila, a meni je rečeno da je kraj ako se takvo ponašanje ponovi.”

Foto: Profimedia

O razlazu Spajsica ispričala je da je on bio neminovan kada je Geri napustila grupu u maju 1998. godine. Ostale četiri odradile su još dve turneje.

“Uništile smo se”, rekla je Melani. “Bile smo iscrpljene, falila nam je kuća.”

Mel C je ispričala i da se borila sa depresijom, mada je u početku mislila da je to neizostavni deo slave koju su Spice Girls stekle.

“Bila sam Spajsica. Na pet minuta sam bila jedna od najpoznatijih osoba na svetu – kako se nositi sa tim? Svi se prema vama ophode drugačije”, rekla je ona i dodala kako je pretpostavljala da će loša faza proći. Posle nekoliko godina je potražila profesionalnu pomoć, a na psihoterapiju i dalje odlazi svake nedelje.

Ona je istakla i da je svesna toga da je “zrela” pop umetnica i da svoja očekivanja usklađuje sa tom činjenicom.