“Ukoliko ne potpišemo ugovor, ona neće nastupiti”: Madonin dolazak na Evroviziju pod znakom pitanja

0

Madonin nastup na Evroviziji pod znakom je pitanja, saopštili su organizatori koji su objasnili da sa pevačicom još nije potpisan ugovor.

“Evropska radiodifuzna unija nikada nije potvrdila da će Madona nastupiti”, rekao je u ponedeljak izvršni supervizor Evrovizije Jon Ola Sand, prenosi BBC.

“Ukoliko ne potpišemo ugovor, ona neće nastupiti na našoj bini”, dodao je. 

Finale takmičenja održava se u Tel Avivu u Izraelu 18. maja. 

Madona je izjavila, povodom njenog očekivanog nastupa, da će se uvek zalagati za odbranu ljudskih prava i da se nada da će videti novi put ka miru, preneli su izraelski mediji.

Međunarodni pokret za bojkot, odustajanje od finansiranja i sankcije protiv Izraela, predvođen Palestincima, pozvao je umetnike da bojkotuju taj događaj. 

Madona je navela da podržava sva ljudska prava, komentarišući svoju odluku da nastupi. “Nikada neću prestati da se bavim muzikom da bi udovoljila nečijem političkom planu, niti ću prestati da govorim protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gde u svetu se dešavaju”, navela je ona u saopštenju.

“Srce mi se slama svaki put kada čujem o nevinim životima koji su izgubljeni u tom regionu i nasilju koje je često podstaknuto da služi političkim ciljevima ljudi koji imaju koristi od tog drevnog sukoba. Nadam se i mislim da ćemo se uskoro osloboditi tog užasnog cuklsa razaranja i stvoriti novi put ka miru”, dodala je Madona.

Madonin nastup najavili su njeni britanski i američki izdavači u aprilu.

Saopštili su da će zvezda izvesti dve pesme tokom nastupa – jednu sa novog labuma Madame X i jednu staru, a priča se da bi to mogla da bude Like A Prayer.

Organizatori Evrovizije saopštili su da “konačna odluka” nije doneta – iako bi to trebalo da bude formalnost. 

Ali Sand, koji je producent takmičenja od 2010. godine rekao je u ponedeljak da su pregovori i dalje u toku. 

“Sada smo u malo čudnoj situaciji”, rekao je. 

Prema pisanju Jerusalim posta, Madona će u Tel Aviv stići u sredu i održaće probu.