Uklonjene ograde na Andrićevom vencu: “Da se ne pravi fama kao u subotu” ili “Predsedništvo mora da se čuva, ali ne kao u subotu…”

0
Foto: Tanjug

Radnici “Beograd puta” uklonili su zaštitne ograde ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu, preneo je N1.

Savetnica za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević rekla je za Tanjug da je to, inače, protivno svim bezbednosnim preporukama i zakonu, ali, kako kaže, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsedništva u subotu uveče.

Uklanjanje ograde u nedelju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što su tokom protesta “1od 5 miliona” pripadnici vojne policije pesnicama sprečili organizatore protesta da preskakanjem uđu u ograđeni deo ispred zgrade Predsedništva.

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta ocenio je danas za N1 da bi neko trebalo da čuva zgradu Predsedništva, ali “daleko od toga da bi trebalo da je čuva kao što se to fogodilo9 u subotu uveče.”.

“Nije karakteristično, pogotovo za specijalne jedinice vojske, da se onako obračunavaju sa čovekom koji je došao da, kako smo čuli, po dogovoru odnese zahteve ispred Predsedništva. Dakle, očito se radi, prvo, o ljudima koji ne poštuju dogovor, to smo se uverili već godinama, a drugo o ljudima koji ne prezaju od nasilja da neke svoje interese zaštite”, smatra Voštinić.