Uhapšeni bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu i dekan Medicinskog fakulteta

0
Ilustracija: Makista

Bivši rektor Univeziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i nekadašnji dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović, uhapšeni su u sredu u Kragujevcu zbog sumnje u zloupotrebe službenog položaja, među kojima su i malverzacije sa diplomama koje su izdavali Albancima i državljanima Hrvatske i pribavili višemilionsku korist, prenosi Blic.

U toku je saslušanje bivšeg rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijevića koji je uhapšen po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, izjavila je za agenciju Beta rukovodilac posebnog odeljenja Sanja Protić.

Ona je navela da je Arsenijević uhapšen i sproveden u to tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog, a u vezi sa podnetom krivičnom prijavom.

“Kako osumnjičeni još nisu saslušani to nismo u mogućnosti da Vam damo informacije koje se tiču navoda krivične prijave koja je podneta protiv njega, niti da li će mu biti predložen ili odredjen pritvor”, navela je Protić u odgovoru na pitanje agencije Beta.


Portal “Ucentar” danas je preneo da su pripadnici Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Tužilastvom, jutros uhapsili bivšeg rektora Univerziteta u Kragujevcu, profesora Nebojšu Arsenijevica zbog sumnji da je izvršio više koruptivnih krivičnih dela.

Naveli su i da je priveden i bivši dekan Fakulteta medicinskih nauka Predraga Čanović.