Uhapšen državni sekretar zbog zloupotreba u “Infrastrukturi železnice”

2
Foto: Profimedia / Ilustracija

Pet osoba, među kojima je i Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uhapšeno je u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u “Infrastrukturi železnice”. Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Naime, postoje osnovi sumnje da su zaposleni u “Infrastrukturi železnice” M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao državni skeretar, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M, direktor drugog privrednog društva davao je takozvane “uslužne ponude” kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

Sredinom januara direktor “Infrastruktura železnica” uhapšen je zbog primanja mita.

Zorana Mihajlović: “Za sada nemam nijedan razlog da poverujem da je Poledica umešan…”

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

“Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija”, rekla je Mihajlović u saopštenju povodom hapšenja državnog sekretara u njenom ministarstvu Miodraga Poledice.

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila pet osoba, među kojima i Poledicu zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u preduzeću “Infrastruktura železnice”. Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2018. do maja 2019. godine izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Zorana Mihajlović je rekla da “za sada” nema nijedan razlog da poveruje da je Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret.

(Beta)

2 KOMENTARA

 1. malo pred izbore se dotakli mediji i divljačkog
  višedecenijskog pljačkanja u železnica srbije?
  koliko li je samo nestalo šina
  vagona pragova telefonskih bandera sa bakarnom žicom
  elektrobandera
  objekata koji se
  slobodno kidaju kidaju kidaju…
  niko da napiše podugačak članak o sistematskom pljačkanju
  po srbijanskim palankama osnovnih sredstava železnice srbija?!

 2. Niko više ne gaji iluziju da se nešto može steći poštenim radom. Čim dobiju priliku…

Comments are closed.