(Beta) – Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin podržao je danas gradjanske proteste u Srbiji i pozvao „sve sandžačke patriote, bez obzira na veru i naciju“, da im se priključe.

Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao da je gradjanima „dosta lažnih obećanja, zločina i korupcije“.

„Kaže se da se konac kida gde je najtanji, a zulum kada je najveći, a ovaj zulum u Srbiji je prevršio svaku meru i zato mislim da će ovaj režim da padne. Verujem da nas čekaju lepi dani u budućoj pravnoj državi Srbiji, zasnovanoj na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom“, rekao je Ugljanin.

Ocenio je da su gradjani „konačno odlučili da se suprostave mostrumu koji se zove velikosrpska politika, a koji predvidja da istrebi sve koji se sa njima ne slažu“.

„Čitavim bićem podržavamo proteste gradjana širom Srbije, jer narod može sve, a ovo je u skladu sa Ustavom zemlje. Ovo je u skladu sa izbornim zakonima, jer je vlast obećala jedno, a bori se za drugo“, rekao je lider SDA Sandžaka.

Ugljanin je ocenio da jugoslovenska kriza „ni nakon 31 godine“ još uvek nije rešena, jer kako je rekao, čelnici Srbije štite i veličaju ratne zločine i zločince.

„Ako se nastavi sa veličanjem ratnih zločinaca, onda se nama Bošnjacima u ovom velikosrpskom okruženju crno piše, ali i gradjanima Srbije koji protestuju, a preti im predsednik države. Crno se piše i Ženama u crnom, koje predstavljaju ljudsku savest, a kojima već drugi put za mesec dana napadaju službene prostorije“, naveo je Ugljanin.

Dodao je da je u rukama medjunarodne zajednice, EU i Amerike, kao garantima Dejtonskog sporazuma, „ključ da li će kazniti ratne zločince i zločine i sprovesti odluke Medjunarodnog suda pravde u Hagu ili neće“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.