Ugljanin podržao građanske proteste u Srbiji

0
Printscreen/YouTube/UNS Ujedinjeni narod Srbije

(Beta) – Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin podržao je danas gradjanske proteste u Srbiji i pozvao “sve sandžačke patriote, bez obzira na veru i naciju”, da im se priključe.

Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao da je gradjanima “dosta lažnih obećanja, zločina i korupcije”.

“Kaže se da se konac kida gde je najtanji, a zulum kada je najveći, a ovaj zulum u Srbiji je prevršio svaku meru i zato mislim da će ovaj režim da padne. Verujem da nas čekaju lepi dani u budućoj pravnoj državi Srbiji, zasnovanoj na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom”, rekao je Ugljanin.

Ocenio je da su gradjani “konačno odlučili da se suprostave mostrumu koji se zove velikosrpska politika, a koji predvidja da istrebi sve koji se sa njima ne slažu”.

“Čitavim bićem podržavamo proteste gradjana širom Srbije, jer narod može sve, a ovo je u skladu sa Ustavom zemlje. Ovo je u skladu sa izbornim zakonima, jer je vlast obećala jedno, a bori se za drugo”, rekao je lider SDA Sandžaka.

Ugljanin je ocenio da jugoslovenska kriza “ni nakon 31 godine” još uvek nije rešena, jer kako je rekao, čelnici Srbije štite i veličaju ratne zločine i zločince.

“Ako se nastavi sa veličanjem ratnih zločinaca, onda se nama Bošnjacima u ovom velikosrpskom okruženju crno piše, ali i gradjanima Srbije koji protestuju, a preti im predsednik države. Crno se piše i Ženama u crnom, koje predstavljaju ljudsku savest, a kojima već drugi put za mesec dana napadaju službene prostorije”, naveo je Ugljanin.

Dodao je da je u rukama medjunarodne zajednice, EU i Amerike, kao garantima Dejtonskog sporazuma, “ključ da li će kazniti ratne zločince i zločine i sprovesti odluke Medjunarodnog suda pravde u Hagu ili neće”.