UEFA potvrdila odluku: Reprezentacije će moći da pozovu veći broj fudbalera na EP…

0
Richard Juilliart / AFP / Profimedia

(Beta) – Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je danas da će reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu imati ekipe od po 26 igrača, a ne kako je do sada bilo po 23.

Izvršni komitet UEFA odobrio je promenu pravila, “koja će obezbediti nesmetano odvijanje Evropskog prvenstva u sred pandemije koronavirusa”, navodi se u saopštenju.

Razlog za promenu je veliki broj utakmica pošto je zbog pandemije koronavirusa fudbal praktično bio zaustavljen od marta do maja prošle godine.

Selektori su zabrinuti zbog velikog opterećenja igrača uoči Evropskog prvenstva, koje je trebalo da se održi prošle godine pre nego što je odloženo zbog pandemije.

Za svaku utakmicu selektori će moći da izaberu ekipu od 23 igrača, a tokom utakmice imaće pravo na pet izmena.

Savezi imaju rok do 1. juna da pošalju spisak igrača u Uefu, ali će moći da zamene igrače zbog ozbiljnih povreda i bolesti, što uključuje i bliski kontakt sa osobom zaraženom koronavirusom, sve do prve utakmice reprezentacije na turniru, koji počinje 11. juna.

Uefa je navela i da, kako bi se očuvao integritet takmičenja, zamenjeni fudbaler neće moći ponovo da bude pozvan u svoju reprezentaciju za to takmičenje.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime