Udruženje pivara Srbije organizovalo je svečanu projekciju studentskih kratkih filmova sa temom odgovorne konzumacije piva na Fakultetu dramskih umetnosti. Publici je prikazano 5 filmova čiji su autori studenti Katedre za filmsku i TV režiju FDU u Beogradu. Autori filmova Ilija Petrović, Gvozden Ilić, Jelisaveta Nikolić, Pavle Pavlović, Maša Miljković dobili su posebne nagrade za doprinos temi i inovativnom načinu obrade teme od značaja upravo za populaciju mladih.

Udruženje pivara Srbije je pokrenulo 2017. godine kampanju o odgovornoj konzumaciji piva TREZNO I OPREZNO, IZABERI ODGOVORNO, sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju odgovorne konzumacije piva. Kampanja je do sada organizovana u saradnji sa velikim brojem partnera, uključujući NVO sektor, eksperte, ambasade i poznate ličnosti, sa ciljem edukacije i informisanja javnosti o konceptu umerene i odgovorne konzumacije piva. Ove godine, Udruženja pivara Srbije u partnerstvu sa Fakultetom dramskih umetnosti realizuje projekat snimanja kratkih filmova sa idejom da se poruke mladima prenesu kroz formu i izraz koji je blizak mladima i prilagođen emitovanju na društvenim mrežama što i jeste mesto gde populacija mladih najviše vremena provodi.

Andreja Pavlović, izvršni menadžer Udruženja pivara Srbije

Andreja Pavlović, novo izabrani izvršni menadžer Udruženja pivara Srbije izjavio je: “Ove godine otišli smo korak dalje i u saradnji sa FDU realizovan je projekat snimanja spotova sa temom odgovorne konzumacije sa katedrom za režiju. Cilj saradnje je da angažujemo mlade ljude na ovoj veoma važnoj društvenoj temi kako bi vrnjačkim jezikom najbolje preneli poruke svojoj generaciji o konceptu umerene i odgovorne konzumacije piva“ i dodao: „Nakon današnjeg dana, pokrećemo kampanju u on-line prostoru kako bismo u periodu pred praznike probali da utičemo na odgovorno ponašanje, posebno mladih koji su najugroženija grupa kada je konzumacija alkohola u pitanju“.

Studenti su temu važnosti odgovorne konzumacije realizovali kroz originalne i aktuelne teme: Ribolovačka priča – Jedan čamac, dva pecaroša i gajbice piva. Ko će se upecati? Ti biraš kako će se završiti – Kućna žurka, pivo, bleja, sladak dečko, slatka devojka. Koji kraj ti biraš? Koraci – Poletanje rakete, mesec, dva lika u ravnici i jedan korak koji treba načiniti…. Instastory – Buđenje, milion storija, panika. Šta se prošle noći dogodilo? Jedna noć– Svaki start ima dva ishoda. Kako se tvoj završava? Od 19. decembra filmovi će se emitovati na instagram stranici @VolimoPivo u okviru IGTV.

Autori filmova: Ilija Petrović, Gvozden Ilić, Jelisaveta Nikolić, Pavle Pavlović i Maša Miljković

Kampanja Trezno i oprezno, izaberi odgovorno usmerena je na promovisanje (1) umerene konzumacije piva, (2) isključivanje maloletnih osoba kao konzumenata piva, (3) nekonzumiranje piva kada se vozi. Fokus kampanje je definisan na osnovu statističkih pokazatelja o upotrebi alkohola i direktnih i indirektnih posledica. Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u 2018. godini, alkohol je uticao na čak 13% saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, odnosno uticao je na nastanak svake osme saobraćajne nezgode sa poginulim licima.

Kampanju Trezno i oprezno, izaberi odgovorno Udruženje pivara Srbije realizuje u partnerstvu sa svojim članicama Apatinska pivara (Molson-Coors), Carlsberg Srbija, sladara Souflett i HEINEKEN Srbija, kao i partnerima iz nevladinog sektora, studentskih organizacija, ambasada, eksperata i poznatih ličnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.