Hilal Edebal je bila u automobilu sa Draženom Petrovićem i njegovom devojkom kad je on poginuo, piše Express.hr.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo Dražen desila se 7. juna 1993.

Za volanom je bila Draženova tadašnja devojka, nemačka manekenka mađarskog porekla Klara Salanci, a u automobilu se nalazila i turska košarkašica Hilal Edebal, koja je doživela teške povrede mozga. U crvenom golfu poginuo je samo Dražen. Dražena i Klaru upoznala je zajednička prijateljica u Njujorku, a vrlo brzo Dražen i Klara postali su par.

Nekoliko godina posle Draženove pogibije Klara Salanci udala se za nemačkog fudbalera Olivera Birhofa i navodno je shrvana nesrećom presekla sve veze sa traumatičnim događajima. Više ih nikad nije komentarisala.

Međutim, košarkašica Hilal znatno se teže nosila sa patnjom, pa je čak pokušala i da se ubije na rehabilitaciji, nadajući se da će se tako probuditi iz noćne more u kojoj se nalazila.

Po želji Draženove majke Biserke, televizija TRT omogućila joj je upoznavanje i razgovor sa Hilal, koja ni nije znala da je bila u kobnom automobilu. Sudar joj je ostavio trajne posledice na mozak i prouzrokovao amneziju zbog koje pati od velikih rupa u sećanju.

O poznastvu sa Klarom je rekla da su se upoznale puno pre nesreće.

„Bile smo još mlade i obe smo počele da igramo košarku. Imale smo 11 godina, a družile smo se godinama, postale smo prave prijateljice. Kad sam ja otišla da studiram u SAD ostale smo u kontaktu. Ponovno smo se srele u Nemačkoj, dan pre nesreće. Pokupile smo Dražena sa aerodroma i užasno mi je žao što ga se ne sećam, trebalo bi da ga se sećam, ali taj deo mog mozga je izgubljen. Ničeg se ne sećam. Ne sećam se ni da sam sedela iza njega, na zadnjem sedištu, to znam jer su mi rekli, tako su mediji preneli“, rekla je.

Ispričala je da je Klara vozila prebzo:

„Udarili smo pravo u kamion. Koliko sam čula, niko od nas nije bio vezan pojasom. Dražen je izleteo kroz prozor, kroz šoferšajbnu. Umro je na mestu. Ja sam bila u komi dugo posle toga“.

Rečeno joj je da je Klara nekoliko puta posetila dok je bila u bolnici u komi.

„Kad sam se probudila, došla je nekoliko puta, ali odjednom je nestala. Dražen je bio ogromna košarkaška zvezda i neki ljudi iz njegove zemlje su govorili da je Klara kriva za nesreću, da je htela da ga ubije. Nesreća je bila njena krivica, ali nije htela da ga ubije. Volela ga je, želeli su da se venčaju, osnuju porodicu“.?

Prema njenim rečima, proživela je užasan period.

„Sećala sam se svoje porodice i prijatelja. Moja majka je stalno ispitivala lekare dok sam bila u komi hoću li preživeti. Oni su joj govorili da ću se sigurno probuditi jer sam mlada i imam zdravo, jako telo kao košarkašica, ali da ne znaju ništa više od toga i kakve će posledice ostati za mozak“, rekla je bivša košarkašica.

Na pitanje šta je najviše mučilo, rekla je:

„Zašto je Petrović, čovek takvog statusa i bogatstva, morao da putuje iz Nemačke za Zagreb baš automobilom, ne avionom? Zašto sam ja baš tad bila u Nemačkoj“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.