“Udarala sam ga, vukla za uši, bacala naočare kroz prozor…”: Kako je Seka Sablić na Gagi Nikoliću proveravala “granice svoje hrabrosti”

0
Foto Igor Pavicevic

Odnosi među najvećim srpskim glumcima uvek su zanimljiva tema onima koji u njihovoj glumi uživaju, a jedan poseban glumački tandem činili su Dragan Nikolić i Seka Sablić.

Seka se tog vremena prisećala u brojnim intervjuima.

“Bliskost, drugarstvo i poverenje koje se stekne u studentskim danima, sa tim uznemirenjima, nesigurnostima i strahovima, ostaje za ceo život. Bili smo slični, veoma bliski i potvrđujem da muškarac i žena mogu da budu samo drugovi. Ne kažem da je to trajalo ceo život. Bila sam im kuma i to je to”, rekla je u intervjuu za Nedeljnik.

Oni su bili kumovi, ali epizode iz njihove mladosti i druženja tokom studiranja na Fakultetu dramskih umetnosti i nisu toliko poznate.

Živela je nekoliko ulica bliže centru grada od Gage, pa mu je često govorila, dok su se vraćali kući, da on ide na “svoju periferiju”.

“Proveravala sam granice sopstvene hrabrosti na njemu. Počela sam da ga udaram, da ga vučem za uši, da mu bacam naočare za sunce kroz prozor, svašta sam radila, a on mi nikad nije odgovarao, uvek je trpeo i smejao se”, ispričala je ona.

Prisećala se i kako su, dok su sedeli na tezgama na Kalenić pijaci “maštali o moru i kovali planove za budućnost”.

“Seli bismo tamo gde su bile ribe, šuštala je voda, a mi smo zamišljali more. Tu smo se ispovedali o najvažnijim stvarima, tu smo brinuli da li ćemo završiti Akademiju…”

Jesu. A onda su završili i u glumačkoj večnosti.