U Zaječaru na Infektivnom odeljenju nema više mesta

0

(Beta) – Na Infektivnom odeljenju zdravstvenog centra u Zaječaru nema više slobodnih mesta, zbog čega je danas u kovid sistem prešlo i Odeljenje produžene nege, saopštio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Kako navodi portal Glas Zaječara, on je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je na osnovu 150 uzoraka obradjenih u poslednja 24 časa bilo još 43 kovid-pozitivnih osoba, što je oko 29 odsto od broja testiranih.

“Na Infektivnom odeljenju smeštena je 51 inficirana osoba, od čega je 27 na kiseoničkoj podršci. Na (tom) odeljenju nema više slobodnih mesta, za smeštaj kovid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije, te je od danas u kovid sistem prešlo Odeljenje produžene nege i lečenja sa 20 postelja”, naveo je Ničić.

On je takodje apelovao na gradjane da poštuju protiv epidemiološke mere i vakcinaciju. 

“Izbegavajući vakcinaciju i ne uspevajući da postignemo cifru od bar 50 odsto vakcinisanih, ušli (smo) u začarani krug iz kojeg izlaza nema… Time, kao i nepoštovanjem mera, ugrozili smo normalan život i funkcionisanje zdravstvenog sistema i naš grad uveli medju lokalne samouprave sa najvećom stopom zaražavanja”, naveo Ničić.