“U skupštinskoj sali nisam prišao, nosio sam rukavice i masku. Obzbeđenje je prišlo meni čime je prekršena mera o fizičkom distanciranju…”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

 Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića da odmah podnesu ostavke jer su, kako je naveo, propuštali da vrše službenu dužnost.

“Njihovo višednevno ćutanje i izbegavanje da policija interveniše u slučaju prijava gradjana u vezi sa huliganima na krovovima samo je još jedan slučaj u nizu njihovog propuštanja da vrše službenu dužnost i stavljanja na stranu kriminalaca”, naveo je Obradović u saopštenju.

On je izrazio sumnju da je policija uhapsila “bilo koga od izgrednika po krovovima, a kamoli 56 osoba kako tvrdi direktor policije”.

“Ne mogu da verujem zašto je kažnjeno 57 lica koja su lupanjem u šerpe izražavali svoj protest protiv ove vlasti u svojim kućama i stanovima? Ovo definitivno nije normalno i vodi u otvorenu represiju vlasti prema svim neistomišljenicima, a to je ogroman broj gradjana Srbije”, naveo je Obradović.

Odbacio je kao neistinite optužbe ministra Stefanovića da je pre dva dana u Skupštini Srbije “šutnuo policajca”.

“U toku svog protesta protiv diktature u skupštinskoj sali nikome nisam prišao, nosio sam zaštitne rukavice i masku, i ni na koji način nikoga nisam ugrožavao ni fizički ni zdravstveno, niti mi je to bila namera”, naveo je predsednik Dveri.

Obradović je dodao da su mu, po naredbi predsednice parlamenta Maje Gojković, prišli pripadnici policije iz skupštinskog obezbedjenja i time “prekršili mere o fizičkom distanciranju”.

“Oni su upotrebili silu da me izbace iz sale, iako ne bi smeli da se mešaju u političke rasprave i obračunavaju sa poslanicima. O svemu ovome mogu da posvedoče brojni svedoci, kao i snimci kamera, ali gradjani preko režimskih medija ne mogu da čuju drugu stranu već samo laži lažnog doktora nauka Nebojše Stefanovića koji izmišlja da je jedan policajac povredjen sa moje strane i da je završio u bolnici”, rekao je Obradović.

Pozvao je “časne profesionalce i patriote” u BIA, MUP-u i Vojsci Srbije da mu se pridruže i da “zajednički vrate državu narodu”, piše u saopštenju.