“Nisu prikazane sve Miloševićeve muke, ali ni Đinđićeve”: Vučić o seriji “Porodica”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

“U seriji nisu prikazane sve muke ni Miloševića, ni Đinđića”, rekao je predsednik predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući seriju “Porodica” koja se bavi hapšenjem bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, prenosi Blic.

“Serija je proizvela nešto što ne možete da proizvedete lako. To je emocija ljudi, i dobre i loše. Pogledao sam dve epizode, ali nisam spreman da sudim ni scenaristi, ni režiseru. Trebalo bi da prođe petnaest ili dvadeset godina godina da se takve serije snimaju”, rekao je Vučić.

On je istakao da mu se nije svidelo to što “nije prikazan nikakav istorijsko-politički kontekst”.

“To kako se Milošević ponašao sa NATO, a sa druge strane, nisu pokazane ni muke Đinđića. A to je da li da izručuje ili ne izručuje Miloševića. Isti je slučaj i sa Koštunicom”, rekao je Vučić.

Rekao je da bi “više voleo da su njihove misli, dileme ili istorijske okolnosti bolje analizirane, a ne to da je Milošević svake tri sekunde grlio Miru Marković, što nije tačno”.

“Bolje sam poznavao Đinđića i Koštunicu, nego Miloševića. Ali u svakom slučaju, reč je o istorijskim ličnostima koji svakako ne zaslužuju karikaturalni pristup”, rekao je Vučić.

“Ne želim da se mešam u umetničke slobode, samo ne mislim da je neko vadio po sedam pištolja i glumio ludaka. Najmanje mi se dopalo to što Srbija zaista nije poštovala sebe, ljudi koji su bili na vlasti nisu poštovali svoju reč. Oni su obećali Miloševiću da ga neće isporučiti Hagu, a isporučili su ga na Vidovdan. Voleo bih da je bilo više istorijsko-političke dubine, a ne da se prikazuje kako Mira viče na služavke što se nije dešavalo”, zaključio je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. Sta je hteo da kaze da ce i on biti istorijska licnost?Izgleda da u Srbiji samo tirani postaju istorijske licnosti?

Comments are closed.