U selu Kukulovce glasalo 70 odsto do 17 časova

0
(BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO)

Iako su najavli bojkot današnjih lokalnih i parlamentarnih izbora, jer obećani projekti za leskovačko selo Kukulovce nisu ispunjeni, nakon asfaltiranja puta, građani su ipak na izbore izašli.

Prema podacima Gradske izborne komisije u Leskovcu, do 17 sati je u ovom selu glasalo 70 odsto građana, pišu Južne vesti.

Selo Kukulovce, na sedam kilometara od Leskovca, postalo je poznato u javnosti po visokoj izlaznosti na predsedničkim izborima 2017. godine, koji su u ovom selu ponovljeni zbog niz nepravilnosti, a nakon ponavljanja Aleksandar Vučić osvojio je 95,67 odsto glasova.

Meštani ovog sela su početkom juna ove godine najavili bojkot izbora jer obećanja data pre tri godine, poput kanalizacije i asfaltiranja puta, nisu ispunjena.

U jeku predizborne kampanje, a nakon pisanja medija o odluci meštana, ovo selo posetio je gradonačelnik Goran Cvetanović sa direktorom JP “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom i obećao da će asfalt stići narednih dana, pre održavanja izbora.

U nedelji kada građane Srbije očekuju izbori na svim nivoima krenulo je asfaltiranje puta kroz selo Kukulovce, a iako su lokalni putevi u nadležnosti gradova i opština, asfaltiranje 2,5 km puta kroz selo finansira JP “Putevi Srbije”.