U ponedeljak nova sednica Kriznog štaba, na dnevnom redu popuštanje mera

0
Foto Igor Pavićević

U ponedeljak u 16.30 sati biće održana nova sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati novo popuštanje mera, piše portal Nova.rs.

Prethodnih dana brojke novozaraženih su u padu, što je razlog zbog čega će se na narednoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa razmatrati popuštanje mera, pre svega onih koji se odnose na održavanje proslava (svadbe, mature, rođendani) i organizovanje skupova, navodi Nova.rs.

Očekuje se da Krizni štab dozvoli okupljanje većeg broja ljudi, uz poštovanje mera zaštite i izmena odluke koja je trenutno na snazi, a kojom je odobreno održavanje stručnih skupova i kongresa uz prisustvo maksimalno 200 osoba.

Takođe, Krizni štab bi trebalo da ublaži i meru koja se odnosi na okupljanje građana, imajući u vidu da je trenutno na snazi ona kojom je dozovoljeno okupljanje maksimalno pet osoba, navodi portal.

Prethodnog dana u Srbiji su registrovana 172 nova slučaja infekcije koronavirusom, testirano je 9.895 građana, dok je preminulo šest osoba od posledica virusa. Na respiratorima se, prema poslednjem preseku, nalazi 19 osoba.