“U Novom Sadu ukinuta vanredna situacija, otvaraju se bazeni”

0
Boris Zerwann / Panthermedia / Profimedia

Na današnjoj vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Sada odlučeno je da se ukine vanredna situacija, proglašena zbog širenja epidemije virusa kovid-19, saopštio je Grad Novi Sad.

Ta odluka je doneta, navodi se, obzirom da su se stekli potrebni uslovi, dok će naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije koji su doneti u cilju sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti ostati na snazi.

Na sednici je odlučeno i da JP “Sportski i poslovni centar Vojvodina” organizuje rad otvorenih bazena na SPENS-u i “Sajmištu” ,a Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove rad zatvorenog bazena Sportske hale “Slana bara” od 12. juna uz poštovanje mera.

Кao neke od mera koje je obavezno poštovati navode se prisustvo maksimum 500, odnosno 1.000 osoba na JP “Sportski i poslovni centar Vojvodina” i otvorenom bazenu Sportskog centra “Sajmište” i maksimalno 100 lica na zatvorenom bazenu Sportske hale “Slana bara”.

Od ostalih mera, na snazi su i dalje distanca od najmanje dva metra, provera telesne temperature, korišćenje dezobarijera, držanje fizičke distance i u vodi i zabrana zadržavanja u holu ispred bazena.