U Nemačkoj se prevrnuo autobus koji je saobraćao iz Srbije: Među povređenima i srpski državljani, van životne opasnosti…

0

Nemački autobus, na putu iz Srbije, prevrnuo se na auto-putu u blizini Berlina, prenose nemački mediji. Povređeno je 19 putnika, među kojima su državljani Nemačke, Švedske, Izraela i Srbije.


Kako prenosi RTS, povređeno sedam studenata iz Srbije koji su putovali u Berlin, u okviru projekta “Code Viking”.

“Niko od povređenih nije u životnoj opasnosti i smešteni su u bolnicu radi daljih pregleda i eventualnih intervencija”, kažu u Ambasadi Srbije.

Dodaju da su se obratili i nemačkoj policiji kako bi dobili detaljnija obaveštenja o udesu.

“Ambasada će povređenima pružiti svaku vrstu pomoći”, dodaju u Ambasadi Srbije.

Nesreća se dogodila na autoputu A13, nedaleko od glavnog grada Nemačke, zbog čega je saobraćaj jedno vreme bio obustavljen u oba smera, prenosi N1.

Prema podacima policije i vatrogasaca, povređeno je svih 19 osoba koje su se nalazile u autobusu – 17 putnika i dva vozača.

Iz policije navode i da je teže povređeno devetoro putnika koji su helikopterom prevezeni u bolnice u Kotbusu i Berlinu.

Prema rečima lokalnih zvaničnika, reč je o nemačkom autobusu koji je dolazio iz Srbije. Oko 10 časova je, iz još neutvrđenih razloga, sleteo s kolovoza na bankinu i prevrnuo se.

U akciji spasavanja učestvovalo je šest helikoptera, 160 hirnih službi i 67 vozila. Saobraćaj na autoputu potpuno je normalizovan oko 14 časova.