U karantin 300 osoba stavljeno posle žurke u jednom noćnom klubu

2
Foto: Profimedia

U Švajcarskoj je 300 ljudi stavljeno u karantin nakon izbijanja zaraze korona virusom u jednom noćnom klubu u Cirihu, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Muškarac koji je pre nedelju dana bio u Flamingo klubu testiran je pozitivno na korona virus u četvrtak, a pet osoba koje su bile sa njim tada, u petak su takodje testirane pozitivno.

Preko liste gostiju koju je klub ustupio, vlasti su stupile u kontakt sa ostalim ljudima koji su bili prisutni i naredili im da ostanu u karantinu 10 dana kako bi pokušali da zaustave svako dalje širenje zaraze dok se svi ne testiraju.

Švajcarski zvaničnici kažu da ovaj incident pokazuje koliko je važno pridržavati se higijenskih i propisa socijalnog distanciranja jer se mere koje su vlade uvodile sada relaksiraju.

Oni su dodali da ako se ovakvi slučajevi budu dogadjali u klubovima, moraće ponovo da ih zatvore.

Kao i mnogim evropskim zemljama, Švajcarska je uspela da suzbije zarazu i počne sa relaksacijom mera.

U poslednja 24 sata u toj zemlji je registrovano 69 novih slučajeva zaraze. Od početka epidemije ukupno je zaraženo 31.555 osoba, a umrlo je 1.681.

(Beta/AP)

2 KOMENTARA

  1. I da nam Švajcarska nešto govori o disciplimi?a gori su od nas 20 puta. Narod koji nebi ni postojao da nema gasterblajtera. Oni su najbogatiji al po mrżni svih balkanskih naroda, koji ih drže nad vodom. Narod bez kulture i istorije. Srbi su za njih gospoda,oni to znaju i zato su licemerni. Mrze Srbiju zato što je kod nje život a ne bezdušnost kao kod njih.

    • To je tačno. Trenutno je aktuela izjava švajcarskih vlasti da su Srbi doneli drugi talas korone i svi to ponavljaju kao papagaji. Novine Migros Zeitung imaju ceo broj posvećen ismevanju naroda sa Balkana i to svi podržavaju i ne vide ništa loše u ponižavanju drugih naroda. Za vreme najvećeg talasa korone niko nije nosio masku, nije ni moglo da se kupi, zato i jeste deset puta više umrlih nego u Srbiji. Aliiii uvek idu iz vetar i nikad se ne suprotstavljaju jačima. Zato i jesu kao “neutralni”.

Comments are closed.