(Beta) – Španija je postala prva država Evropske unije koja je registrovala više od 900.000 infekcija korona virusom.

Ministarstvo zdravlja Španije prijavilo je više od 11.000 novih infekcija, čime je broj registrovanih slučajeva od početka epidemije povećan na 908.056.

Španija po tom kriterijumu zauzima sedmo mesto na svetu.

Posle Španije, najteže pogođena evropska zemlja je Francuska, sa više od 750.000 registrovanih infekcija, iako broj potvrđenih slučajeva zavisi od obima testiranja koji varira od zemlje do zemlje.

Prema zvaničnim podacima, u Španiji je od korona virusa umrlo više od 33.400 ljudi.

Stručnjaci međutim veruju da je broj smrtnih ishoda od posledica infekcije znatno veći zbog nedovoljnog testiranja u prvim nedeljama epidemije.

Italija: Zabeležen najveći skok novozaraženih koronavirusom od marta

Prema podacima Ministarstva zdravstva Italije, novi rekord od 7.332 nova slučaja COVID-19 u poslednja 24 sata najveći je od 21. marta, kada je registrovano 6.557 zaraženih u danu, prenosi N1.

Još 43 osobe su preminule od posledica u poslednja 24 sata, čime je službeni broj smrtnih slučajeva u Italiji dostigao 36.289.

Do sada je ukupno potvrđeno 372.799 slučajeva zaraze koronavirusom.Stručnjaci su zabrinuti da italijanski sistem za traženje kontakata ima problema da ide u korak sa skokom novih infekcija i mogao bi uskoro doživeti kolaps.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.