“U današnje vreme takav zabavni program nije prikladan”: Košarkaški klub ALBA ukinuo čirlidersice, u skladu sa politikom jednakosti

0
Foto: Profimedia

Nemački košarkaški klub Alba iz Berlina doneo je odluku da izbaci program čirlidersica iz svojih scenarija za mečeve. Odluka da se prekine tradicija duga četvrt veka objašnjena je željom da se u prvi plan istakne jednakost, ali i da se krene “u korak sa vremenom u kojem živimo”.

Alba se vraća u Evroligu i smatra da na najevećoj sceni takav vid zabave “nije prikladan”.

“Plesačice Albe su radile sjajan posao u poslednjih 25 godina. Nekoliko puta su nagrađivane kao najbolje u Evropi. Želeo bih da izrazim zahvalnost u ime kluba za veliku posvećenost. Ipak, došli smo do zaključka da mlade žene kao atrakcija u pauzama na sportskim događajima više nisu prikladne u našem vremenu. Svesni smo da nije mali broj onih kojima će nedostajati Albine čirlidersice”, navodi se u saopštenju Albe.

“Inspirisali smo mnoge dečake i devojčice da se bave košarkom. Želimo da promovišemo žene u sportu kao košarkašice i da one takođe postanu uzori. Imamo najveći ženski tim u Nemačkoj, koji je pre godinu dana uspeo da dođe do druge nemačke lige”, zaključio je direktor nemačkog kluba.