U BiH 173 novozaraženih, 16 preminulih: Najviše smrtnih slučajeva u jednom danu od početka pandemije

0
Foto: Profimedia

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljeni su rezultati testiranja 596 uzoraka, od kojih su 73 pozitivna na COVID-19, prenosi N1.

Novi slučajevi registrovani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 95.385 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 8.609 osoba. Zaključno sa ponedeljkom, u Federaciji BiH su se oporavila 4.893 pacijenta, u protekla 24 sata evidentiran je oporavak 180 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.505 slučajeva obolelih od COVID-19.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 smrtnih ishoda. U pitanju su dve osobe iz Sarajeva, dve iz Kiseljaka, dve iz Gračanice, dve iz Živinica i po jedno iz Tuzle i Gradačca. Takođe, Zavodu su prijavljena i dva smrtna ishoda od subote, 8. avgusta. U pitanju su dve osobe iz Sarajeva.

Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u poslednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 519 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 98 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 46 muških i 52 ženske osobe, od kojih je 16 mlađe, 62 srednje i 20 osoba starijeg životnog doba.

Prema mestu prebivališta, 27 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Zvornika, deset iz Doboja, devet iz Gradiške, sedam iz Prnjavora, po četiri iz Gacka, Kozarske Dubice i Kotor Varoša, tri iz Istočne Ilidže, po dve iz Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Dervente, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Laktaša, Modriče, Osmaka, Pala, Srpca, Ugljevika i Šamca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o muškarcima srednjeg i starijeg životnog doba iz Mrkonjić Grada (dve osobe), Teslića, Zvornika, Banjaluke i Donjeg Žabara.

U Brčko distriktu registrovana su još dva nova slučaja koronavirusa. Radi se o jednoj ženskoj osobi od 62 godine i jednoj muškoj osobi od 66 godina.