U Americi zabeležene 382 žrtve COVID-19 za 24 sata, najmanje još od aprila

0
Foto: Profimedia

U SAD su zabeležena 382 smrtna slučaja u prethodna 24 časa, što je najmanji broj umrlih u jednom danu u više nedelja, pokazuju noćas objavljeni podaci univerziteta Džons Hopkins.

Od kraja maja dnevni broj umrlih retko je prelazio 1.000 u zemlji koja je najteže pogodjena pandemijom korona virusa i u kojoj je ukupno umrlo 115.729 ljudi. SAD takodje imaju najveći broj zaraženih na svetu, kojih je prema podacima od juče bilo 2.093.335.

U subotu je umrlo 734 ljudi u prethodna 24 časa, ali se dalje dnevno registruje oko 20.000 novozaraženih i taj visok broj se skoro ne menja kako se u jednom delu zemlje smiruje a u drugom raste broj zaraženih.

Prvi talas zaraze još nije sasvim prošao i epidemija se prebacila sa epicentra u Njujorku i severoistoku ka velikom pojasu koji zahvata jug i zapad zemlje, i sada je pogled uprt u bolnice u američkim saveznim državama kao što su Teksas i Florida.

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa upozorila je da je isključeno bilo kakvo novo zaustavljanje privrede u slučaju drugog talasa zaraze.

(Beta)