U 365 dana za 360 stepeni

  Piše Irena Manasić Tafro, direktor marketinga kompanije Esensa

  0
  Fotografija iz privatne arhive

  Naš osnovni zadatak, dužnost i obaveza ostaje prevencija i očuvanje zdravlja naših sugrađana.

  Prošlo je tačno godinu dana od trenutka kada nam se učinilo da je sve stalo. Svi se sećamo mirnih i praznih ulica i osećaja neizvesnosti. Nažalost, takav mir nije vladao u bolnicama u kojima su medicinski radnici bili na prvim linijama fronta, nesebično i danonoćno se boreći za svakog pacijenta.

  Međutim, postojao je još jedan front koji nije bio toliko vidljiv. Upravo tada, tim pustim ulicama, zaposleni u Esensi dolazili su na posao u tri smene, sedam dana u nedelji, kako bi obezbedili dostupnost i kontinuitet u snabdevanju zdravstvenih ustanova i pacijenata dijetetskim suplementima i sredstvima za dezinfekciju.

  Dobrom organizacijom, pravovremenim donošenjem odluka, primenom adekvatnih mera zaštite i visokim stepenom lične odgovornosti svih naših kolega uspeli smo da, u sistemu koji broji više od 200 zaposlenih, obezbedimo kontinuitet u poslovanju.

  U trenutku kada je većina zemalja zatvorila svoje granice i ograničila izvoz mi smo još jednom pokazali koliki je značaj domaćih kompanija i domaće proizvodnje. Esensa je na vreme obezbedila dovoljne količine sirovina, kako sa domaćeg tako i sa inostranih tržišta.

  Nove okolnosti zahtevale su ekspeditivnu i sveobuhvatnu reorganizaciju poslovanja kako bismo se prilagodili novim zahtevima tržišta. Prioritet u proizvodnji bila su sredstva za dezinfekciju i biocidi, te smo tako samo u jednom danu proizveli više od dve tone Alkoseptol rastvora i dve tone Aseptana u različitim pakovanjima.

  Kao društveno odgovorna kompanija donirali smo sredstva za dezinfekciju, probiotike i suplemente bolnicama, domovima zdravlja, domovima za stara lica i privremenim smeštajima za lečenje obolelih, što i dalje nastojimo da činimo.

  Poslednje u nizu aktivnosti je i učešće u javnom tenderu Vlade RS tj. Ministarstva zdravlja čiji je predmet nabavka „Vitaminskih paketa” u cilju zaštite najugroženijeg sloja stanovništva, penzionera, hroničnih bolesnika, zdravstvenih radnika i sl.

  U paketima za naše sugrađane će se naći vitamini koji su sastavni deo protokola za lečenje COVIDa-19, među kojima je i 160.000 kutija tableta Cevital vitamina C 500mg i DevitIN vitamina D3 2000 IU, što predstavlja nedvosmislen znak poverenja struke i institucija u kvalitet i efikasnost Esensinih proizvoda.

  Ponosni smo što su naši preparati, među kojima su Marisol (dobitnik prestižne nagrade „Najbolje iz Srbije”) Propomint, Imunobeta i EsenBak probiotici, ostali glavni saveznici u jačanju imunog sistema Vas i članova Vaše porodice.

  Kada za osnivače imate dva magistra farmacije, sastav Esensinih proizvoda kao i kvalitet ulaznih sirovina i poštovanje principa GMP-a (Good manufacturing practice) je imperativ, što je prepoznato i od strane naših inostranih partnera, imajući u vidu da se Esensini proizvodi izvoze u preko 30 zemalja kako u EU tako i širom sveta.

  Godinu dana od početka pandemije čini se kao da smo na početku; i dalje se suočavamo sa porastom broja zaraženih, preopterećenim zdravstvenim sistemom, pooštravanjem mera i nemogućnosti slobodnog protoka ljudi i robe što u mnogome otežava funkcionisanje privrede, ali i svih nas.

  Međutim, nismo na početku! Naučili smo da je zdravlje najveći dar i da samo očuvano zdravlje donosi harmoniju, snagu radosti i neguje sve pozitivne osobine koje osoba ima. Pokazali smo empatiju, odgovornost i da smo jedni drugima najveća podrška. Takođe, želimo da pozdravimo napore države i nadležnih institucija koje, kroz nabavku medicinske opreme, neophodnih terapija i vakcina, pružaju nadu ka postizanju kolektivnog imuniteta.

  Do povratka zagrljaja, nastavljamo da radimo na prevenciji i očuvanju kolektivnog zdravlja i da, kako naš slogan kaže, Čuvamo ono najbolje u Vama!