Tužilaštvo o slučaju “Palma”: “Ispitano 21 lice, u toku predistražni postupak”

1
Printscreen/YouTube/Kurir

U predistražnom postupku koji se vodi povodom navoda potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da je predsednik skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma podvodio devojke i maloletnice iz tog grada, do sada je ispitano 21 lice.

“Ova lica su ispitana u svojstvu građanina, po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu”, kažu za Tanjug u kraljevačkom tužilaštvu.

Dodaju da od toka predistražnog postupka i prikupljenih obaveštenja zavisi koliko će ukupno osoba biti ispitano u tom svojstvu.

“U cilju interesa zaštite postupka, vodeći računa o zaštiti privatnosti učesnika postupka, u ovoj fazi ne možemo davati bilo kakav komentar u vezi toga koja su lica ispitana, kada i gde, kao i da li eventualno posedujemo neke materijalne dokaze”, navelo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Pošto je postupak u predistražnoj fazi, ovde još uvek nema osumnjičenih, oštećenih, niti svedoka u formalnom smislu. Svi su građani koji u tom svojstvu iznose svoja saznanja o pomenutim događajima.

Po okončanju prikupljanja obaveštenja, policija treba da sastavi izveštaj i dostavi ga tužilaštvu u Kraljevu koje će proceniti ima li elemenata nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i da li i koga smatra za to odgovornim.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić – Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

1 KOMENTAR

Comments are closed.