Tužilaštvo: Nema dokaza da su policajci u slučaju Belivuk zloupotrebili službeni položaj

0
Prinstcreen/YouTube

(Beta) – Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore naložilo je policiji da pusti na slobodu dvojicu policijskih službenika privedenih sinoć zbog sumnje da su omogućili članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka da krajem prošle godine uđu u Crnu Goru, saopšteno je danas iz Tužilaštva.

“Analizom svih prikupljenih dokaza ocenjeno je da nema osnovane sumnje da su A. B. i S. Dj, koji su prethodno po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odeljenju da se puste na slobodu”, navedeno je u saopštenju SDT-a.

Dvojica službenika policije uhapšena su zbog sumnje da su krajem prošle godine ukinuli zabranu ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, objavili su ranije danas podgorički mediji. 

Belivuku i članovima njegove kriminalne grupe bio je zabranjen ulazak u Crnu Goru, ali su oni pušteni da udju u zemlju krajem prošle godine.

Tužilaštvo je potvrdilo da je reagovalo i formiralo predmet, postupajući po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rada Miloševića, koji je podneo prijavu protiv službenice granične policije S.I. zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe Belivuku i  Miljkoviću.

Funkcioner MUP-a prijavom traži da istraga pokaže “ko je naredio službenici da nezakonito ukine zabranu Belivuku”.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru zbog “nacionalne i unutrašnje bezbednosti”.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Belivuka i Miljkovića da su deo kriminalne grupe koja je ubila dvojicu pripadnika suprostvaljenog, škaljarskog narko klana, Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Tužilaštvo je saopštilo da će nastviti postuoak izvidjaja i prikupljanja dokaza u vezi sa ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe Belivuka.