“Tužilaštvo formiralo predmet zbog upotrebe oružja na protestu na Cetinju”

0
Screenshot Vijesti TV

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) na Cetinju formiralo je predmet zbog upotrebe vatrenog oružja 5. septembra tokom protesta na Cetinju povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, javila je Radio-televizija Crne Gore (RTCG), pozivajući se na izjavu rukovodioca cetinjskog ODT Duška Milanovića.

Na pitanje Radija Crne Gore da li Tužilaštvo istražuje jesu li demonstranti koristili vatreno oružje i da li su pucali na policiju, Milanović je kratko odgovorio da je „povodom predmetnog događaja Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo predmet“.

Radio i televizija Crne Gore ekskluzivno je jutros objavila audio-snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbednosti Podgorica Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Do snimka, RTCG je došla tragom informacije da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja od građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Na snimku se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike.

Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

Ovaj snimak u posedu je Uprave policije i biće predmet istrage.

Kako saznaje RTCG, policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra.