Tuženo više od 280 direktora beogradskih osnovnih i srednjih škola

2
Foto: Profimedia/Ilustracija

Direktori više od 280 beogradskih osnovnih i srednjih škola tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama i ovih dana daju izjave policiji, prenosi RTS.

Protiv svih direktora beogradskih osnovnih i srednjih škola rukovodstvo jednog od registrovanih sindikata, Sindikat zaposlenih u policiji, podnelo je krivične prijave.

Razlog, tvrdnja da protivzakonito “teraju decu i zaposlene u školama da nose zaštitne maske i time im ugrožavaju život”.

U vreme kada se zbog sve većeg broja obolelih i preminulih pooštravaju epidemijske mere, Treće tužilaštvo je naložilo policiji da proveri navode krivične prijave, i da direktori budu saslušani, njih 280.

Direktor Zemunske gimnazije je već bio u policiji da da izjavu. 

“Ja sam i dan-danas u šoku. Da radite nešto po zakonu apsolutno primenjujući sve predložene mere, da učinite sve kako biste zaštitili živote i učenika i zaposlenih i nakon toga dobijete krivičnu prijavu”, isakao je Miloš Bjelanović, direktor Zemunske gimnazije.

Za sada su izjave dali direktori škola iz Zemuna i sa Savskog venca. 

“Kad smo čuli da je zemunska policija i ona sa Savskog venca počele da postupaju, pozvao sam moje prijatelje na Voždovcu i na Novom Beogradu, gde još nije krenulo, ali očekujemo da krene. Odmah smo reagovali, u toku jednog dana, zatražili smo i dobili prijem kod našeg ministra”, naveo je Dejan Nedić, predsednik Društva direktora Srbije.

Iz Trećeg tužilaštva je rečeno da najpre moraju da prouče predmet kako bi nam dali adekvatan odgovor.

U međuvremenu, kako saznaje Beogradska hronika, predstavnici škola imaju sastanak u Ministarstvu prosvete. 

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

2 KOMENTARA

Comments are closed.