Turski specijaliteti obeleželi 94. dodelu Oskara

  0

  Ove godine turski specijaliteti bili su na meniju na zabavi kojoj su prisustvovale svetski poznate filmske zvezde i producenti nakon 94. ceremonije dodele Oskara održane u Los Anđelesu u noći 27. marta. Slavni kuvar Volfgang Puk, koji priprema jelovnik za dodelu Oskara još od 1995. godine, u svoj meni je uvrstio pide iz crnomorske regije Turske i suve kajsije punjene kremom od sira.

  Ceremonija dodele Oskara jedna je od najprestižnijih ceremonija dodele nagrada na svetu. Ove godine, u Dolbi teatru u Los Anđelesu, u noći 27. marta održana je po 94. put. Na zabavi nakon ceremonije, turska jela su impresionirala sve prisutne, među kojima su bile poznate filmske zvezde, umetnici i producenti.

  Slavni kuvar Volfgang Puk (Wolfgang Puck), koji priprema jelovnik za dodelu Oskara još od 1995. godine, u ovogodišnji meni uvrstio je pide iz crnomorske regije Turske (Karadeniz Pidesi) i suve kajsije punjene kremom od sira (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). U ova dva specijaliteta su po prvi put uživale najistaknutije ličnosti svetske filmske scene, a jela su dobila velike pohvale.

   „Turska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja sveta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turske puni su ukusa, istorije i kulture. U Turskoj ima mnogo gradova koje morate posetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posećujemo Tursku svakog leta sa zadovoljstvom”, izjavio je Volfgang Puk.

  Recepte turskih jela, koje je nakon dodele Oskara filmskim zvezdama servirao kuvar Volfgang Puk, možete pronaći na video snimcima Delicious Türkiye u okviru Go Türkiye YouTube naloga: