Triglav Osiguranje ostvaruje uspešne rezultate i unapređuje poslovanje

  0
  Foto: Triglav osiguranje Beograd

  Triglav Osiguranje a.d.o. Beograd povećalo je ukupnu premiju u 2021. godini za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu dostigavši nivo od 69,3 miliona evra. Premije u životnim osiguranjima porasle su za 3 odsto, a u neživotnim osiguranjima 15 odsto.

  U prvih devet meseci 2021. godine, Triglav Osiguranje Beograd, povećalo je svoje tržišno učešće na 7,3 odsto (u istom periodu 2020. godine iznosilo je 6,9 odsto) i zadržalo peto mesto na visokokoncentrisanom srpskom tržištu osiguranja, gde je prošle godine poslovalo 16 osiguravajućih društava. Rast premije Triglav Osiguranja Beograd bio je veći od rasta srpskog tržišta osiguranja za 7,1 procentnih poena.

  „Pored izazova koje sa sobom nosi dalja manifestacija pandemije, rast konkurencije i novih rizika, srpska ekonomija i sektor osiguranja u 2021. godini beleže oporavak. Tržište osiguranja prati kretanje bruto domaćeg proizvoda po prosečnoj stopi rasta premije osiguranja višoj za par procentnih poena od stope rasta BDP. Dalji rast će u velikoj meri zavisiti od stabilnosti makroekonomskih pokazatelja uslovljenih globalnim promenama, brzine i kvaliteta sprovođenja procesa digitalizacije usluga. Disperzijom portfelja, digitalizacijom poslovnih procesa i prilagođavanjem poslovnog modela promenama tržišnih uslova i pojavi novih rizika, uspešno obezbeđujemo prepoznatljivost brenda, stabilan i profitabilan rast tržišnog učešća i stvaramo sigurniju budućnost naših klijenata i zaposlenih.“ – istakao je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav Osiguranja a.d.o. Beograd.

  Grupa Triglav zauzima vodeću poziciju u Adria regiji

  Grupa Triglav je u 2021. godini povećala ukupne prihode za 10% u odnosu na prethodnu godinu (1,46 milijardi eura), a u njihovom sastavu sa istom stopom rasta povećan je i obim zaračunate bruto premije (1.353,0 miliona eura). Uz disciplinovano preuzimanje rizika osiguranja i fokusom na klijentima, Grupa je ostvarila rast premije u sva tri segmenta osiguranja i na svim tržištima. Grupacija zauzima vodeću poziciju u Adria regiji, a na određenim tržištima osiguranja učvrstila je svoju poziciju. Rukovodeći se porukom »Tri vrednosti. Jedno poverenje«, jednostavnošću, odgovornošću i pouzdanošću svog poslovanja, dodatno je povećala visok nivo poverenja i zadovoljstva i svojih klijenata i zaposlenih.

  Triglav Osiguranje, Beograd

  Triglav osiguranje deo je Grupe Triglav, jedne od najvećih osiguravajuće-finansijskih grupacija u jugoistočnoj Evropi. Na srpskom tržištu prisutna je od 2006. godine. Nakon značajne organizacione transformacije beleži značajnu ekspanziju u poslovanju sa konstantnim rastom tržišnog udela portfolija. Sa skoro 800 zaposlenih i preko 30 prodajnih mesta u sopstvenoj mreži, Triglav osiguranje, Beograd u mogućnosti je da tržištu Srbije pruži kompletnu ponudu neživotnog i životnog osiguranja, donoseći pri tome iskustvo sa razvijenih tržišta iz regiona. Zauzima 5. poziciju na tržištu Srbije.

  Grupa Triglav

  Grupa Triglav sa svojim znanjem, iskustvom i finansijskom snagom već više od 120 godina opravdava povjerenje stranaka i drugih dionika. Njena misija je da stvara sigurniju budućnost. To je najveća osiguravajuća i finansijska grupa u Adria regiji i jedna od vodećih u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u šest država i na sedam tržišta i šire u međunarodnom smislu kroz partnersko povezivanje sa društvima za posredovanje, zastupanje i reosiguranje. Ključni stubovi njenog poslovanja su osiguranje i upravljanje imovinom. Zapošljava preko 5.200 ljudi. Triglav grupa zadržava čvrstu finansijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala i profitabilnost poslovanja, što potvrđuju i visoke ocjene kreditnog rejtinga »A«, od strane dviju priznatih kreditnih agencija. Glavne vrijednosti društva su odzivnost, jednostavnost i pouzdanost. Njena vizija je postaviti standard za izvanredno korisničko iskustvo – bilo kada i bilo gdje. Sa održivom orijentacijom poslovanja razvojno je orijentisano okruženje za zaposlene, povezana sa partnerima i stabilna, sigurna i isplativa investicija za investitore.