Trifunović o Dačiću: “Jedno je kad ja opsujem ovde, a drugo je kada se to uradi u UN pred Amerikancima…”

1
Nedeljnik

Glumac i lider PSG Sergej Trifunović prokomentarisao je incident na sednici Saveta bezbednosti UN između Ivice Dačića i Vljire Čitaku rečima da je to diplomatski skandal, a da je izražavanje šefa srpske diplomatije ravnom nemuštom jeziku “džibriš”, p’renosi N1.

Trifunović je rekao da je Dačić izazvao incident kako bi se dodvorio desnom spektru biračkog tela koje, kako kaže, voli političare koji navodno lupe šakom od sto. On je rekao da to, međutim, čini štetu srpskoj pregovaračkoj poziciji.

“Ne radi se samo o nevaspitanju, jer jedno je kada ja ovde opsujem nekoga kao član opozicione partije, a drugo je kada vi to uradite u Ujedinjenim nacijama, pred Amerikancima na čijem ste tlu i još ih nazovete kolonizatorima”, rekao je Trifunović.

Kako je rekao, Dačić govori nemuštim jezikom koji Amerikanci zovu “džibriš”.

“Ovde je to, u bukvalnom smislu gledano, urađeno na teškoj džibri”, rekao je Trifunović.

Na sednici SB Dačić je posle izlaganja ambasadorkw Kosova u SAD Vljore Čitaku rekao: “Ti sa kojima sediš su vaši kolonizatori”.

Uzavrelu “razmenu mišljenja” Ivica Dačić je završio sa “Ajde, bre, ne sviraj…

Dačić je potom rekao da nije napao Vljoru Čitaku, nego da joj je rekao da je to što je izgovorila na sednici Saveta bezbednosti UN najveća sramota i glupost.

“To što je pričala o dekolonizaciji, da smo mi kolonizirali Kosovo, na to sam reagovao”, rekao je Dačić.


1 KOMENTAR

Comments are closed.