(VIDEO) “Ti sa kojima sediš su vaši kolonizatori…”: Polemika Ivice Dačića sa Vljorom Čitaku posle sednice Saveta bezbednosti UN

2
Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku na sednici Saveta bezbednosti UN-a rekla da se o slučaju Kosova i Srbije radi o dekolonizaciji i ocenio to kao bezobrazluk.

Dačić je (RTS) naveo da je Čitaku pokušala da kaže da je Srbija bila kolonijalna sila koja je držala Kosovo vekovima.

“Koliko neko nema stida da tako nešto govori, znate kada govorite u Savetu bezbednosti pred nekim velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom sveta i koje znaju šta je kolonizajlizam. Kada govorite to pred afričkim, južnoameričkim, azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma”, rekao je Dačić za RTS.

“Kada mi donese jedan istorijski spomenik albanskog porekla iz 13, 14. ili 12. veka sa Kosova, kada postoji ijedan spomenik iz tog perioda, onda bih mogao da kađem da su Albanci bili tu u to vreme”, rekao je Dačić.

Dačić je po izlasku iz sale SB UN nastavio raspravu sa ambasadorkom Kosova u UN Fljorom Čitaku zbog njene priče o vekovnom ugnjetavanju Albanaca na Kosovu i Metohiji kao i proslavljanje 20 godina “oslobođenja”.

Vest o tome prenela je Čitaku, koja je na svom Tviter nalogu objavila da je po završetku sednice SB UN srpski ministar spoljnih poslova vikao na nju i na prištinsku delegaciju i vređao ih.

“Posle današnjeg zasedanja SB UN, dok sam razgovarala sa delegacijama SAD i Velike Britanije, srpski ministar spoljnih poslova je došao do mene vičući i vređajući mene i kosovsku delegaciju”, objavila je Čitaku na svom Tviter nalogu.

“Ti sa kojima sediš su vaši kolonizatori”, citira Čitaku Ivicu Dačića.

Na snimku koji je ispod tog komentara sama Čitaku objavila na Tviteru, vidi se da joj ministar Dačić sa nekoliko metara udaljenosti kaže: “Ti, što sediš s njima su tvoji kolonizatori”.

Uzavrelu “razmenu mišljenja” Ivica Dačić je završio sa “Ajde, bre, ne sviraj…”

2 KOMENTARA

Comments are closed.