Nakon mnogobrojnih događaja o vantelesnoj oplodnji održanih u prestonici, kako bi edukovali, informisali i posavetovali one koji se bore za dete i u manjim mestima u Srbiji – Udruženje Šansa za roditeljstvo organizuje veliku tribinu o lečenju neplodnosti pod sloganom „Razgovarajmo o VTO“ u Kragujevcu.

„Već duže vreme među onima koji leče neplodnost, a ne žive u Beogradu postoji želja da se sretnemo i organizujemo jedno edukativno okupljanje mimo glavnog grada, stoga smo odlučili da okupimo lekare, eminentne stručnjake iz svojih oblasti, kako bismo pomogli prisutnima da dođu do važnih informacija i da kroz razgovore sa lekarima lakše pronađu put do bebe, skrate vreme čekanja, kao i da postave direktna, najdirektnija pitanja na teme o kojima će lekari govoriti u svojim obraćanjima. Odluka je da prvi među gradovima bude baš onaj u srcu naše zemlje – Kragujevac“ – potvrdila je Marijana Arizanović.

Tribina „Razgovarajmo o VTO“ održaće se 15. juna s početkom u 14 časova u svečanoj sali Inženjerskog fakulteta u Kragujevcu na adresi: ul. Sestre Janjić broj 6.(objekat B).

Tribinu će simbolično otvoriti Jelena Antić – mama koja će govoriti o tome zašto se od materinstva ne odustaje, zatim će se obratiti sa dr Marija Šorak koja će posavetovati kako da se pripremimo za vantelesnu oplodnju. Prof. dr Eliana Garalejić govoriće o stimulaciji i poželjnom odnosu hormona u stimulaciji, dr Biljana Arsić o aspiraciji i dodatnim intervencijama, dok će dr Biljana Popović Todorović razgovarati o očekivanjima u postupcima vantelesne oplodnje i donacije. Detaljnije o pripremi endometrijuma za transfer, kao i o samom transferu govoriće nam dr Branko Budimirović, dr Jelena Todorović o PCOS-u i insulinskoj rezistenciji, a tribinu će zaključiti Aleksandra Dimitrijević o uzrocima neplodnosti kod muškaraca.

Teme koje će se naći na tribini pokazale su se kao preko potrebne i one za kojima vlada najviše interesovanja među parovima i pojedincima koji leče neplodnost i prolaze kroz procedure potpomognute oplodnje. Svi prisutni imaće priliku da postave pitanja lekarima i dobiju potrebne odgovore koji bi im u budućnosti poslužili kao smernice za nastavak lečenja.

Zbog ograničenog broja mesta prijava za tribinu je obavezna putem sajta www.sansazaroditeljstvo.org.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.