“Tri olimpijska ciklusa, četiri medalje. Nisam ni znao da je to najviše medalja koje je neko kao trener osvojio…”

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović Gale jedan je od heroja Olimpijskih igara, pošto je njegov tim doneo dve medalje iz Tokija, a četiri medalje sa poslednja tri olimpijska takmičenja.

Milica Mandić je posle Londona 2012. ponovo osvojila zlato, a Tijana Bogdanović je posle srebra iz Rija, ove godine osvojila bronzu.

Trener Gale Jović je gostujući sa svojim učenicama na N1 rekao da je je za uspeh važno “da nađete motiv za rad i da postavite jasan cilj”.

“A naši ciljevi su uvek najviši”, rekao je on. “Bitno je i da imate atmosferu koja će vas vući ka tom cilju. To sve treba pripremiti i onda uživate u blagodetima koje ste napravili. Preponosan sam – tri olimpijska ciklusa, četiri medalje, nisam ni znao da je to najveći broj medalja koje je neko kao trener osvojio u tri vezana ciklusa ili uopšte. To toliko nije ni važno, jer kad ste na OI, vi smatrate da ste samo jedan deo velikog tima, jer tamo vidite naše najbolje sportiste i naše najbolje izdanje u sportskom smislu i svako se bori da doprinese što više timu Srbije. Mi smo dali dva dukata, očekujemo još medalja i iskreno verujem da ćemo ovaj put biti najbolje plasirani ikada. Da ne baksuziramo, pred nama su odlučujući dani i mečevi, ali za pet, šest dana ćemo znati gde smo“, rekao je Jović.

Selektor Jović kaže da je motivacija u olimpijskom timu Srbije bila neverovatna.

„Posle mog višegodišnjeg iskustva i tri olimpijska ciklusa, ovo sada je stvarno nešto neviđeno. Pošto se već poznajemo, ova generacija je zajedno već dva ciklusa, kada se sretnemo i imamo vremena da gledamo mečeve jedni drugih to je onda vrhunsko navijanje i podrška. Ovo što Novak trenutno radi, što igra i singl i dubl, to je proizvod svega ovoga što je video u Olimpijskom selu jer, verovali ili ne, on je svaki dan tamo i voli tu atmosferu“, rekao je Jović.