Tri dobra razloga zašto posetiti Srebrno jezero ovoga leta

1

Da bi se odmor pretvorio u nezaboravne uspomene, važno je odabrati pravu destinaciju. Biser istočne Srbije, Srebrno jezero,  garantuje vam upravo to – da će se vaši utisci pretočiti u trajna sećanja, a evo i razloga zašto:

1. Priroda u svom najboljem izdanju

Na samo sat vremena od prestonice čekaju vas jedinstveni krajolici satkani od prirodnih i kulturno-istorijskih atrakcija.  Srebrno jezero važi za jedno od najlepših jezera u Srbiji. Dugačko 14 kilometara i idealno za kupanje i sportove na vodi a zajedno sa Dunavom od koga ga deli samo nasip, predstavlja pravi mali raj za pecaroše.

Gde odsesti: Ušuškan u zelenilo i nadomak samog jezera, garni hotel Danubia Park (https://www.srebrnojezero.com/hotel/)  svojim kapacitetima i uslugom idealno je mesto kako za porodični odmor tako i romantični vikend. Raznovrstan i zdrav doručak, baziran na lokalnim proizvodima i specijalitetima iz sopstvene proizvodnje,  služi se u prijatnom ambijentu prostrane sale organizovane tako da zadovolji sve trenutne zahteve u zaštiti zdravlja gostiju. Spa i fitnes zona za potpuni balans tela deo su bogate hotelske ponude,  a gostima je omogućeno i da besplatno koriste usluge obližnjeg Aqua parka, kompleksa bazena sa atrakcijama za decu i odrasle (https://www.srebrnojezero.com/aktivnosti/aqua-club/).

2. Avanturistički raj

Srebrno jezero idealna je polazna tačka za obilazak svih lepota kojima se istočna Srbija diči  – od nacionalnog parka Đerdap, preko arheološkog lokaliteta Lepenski Vir i Viminacijuma, pa do golubačke i smederevske tvrđave, manastira Tuman i Nimnik…

Onima kojima su fizička aktivnost i zdrave navike deo životnog stila te tragaju za aktivnim odmorom, Srebrno jezero pruža pregršt mogućnosti.

Šta raditi: Tročasovno krstarenje brodom Silver star (https://www.srebrnojezero.com/aktivnosti/brod-silver-star/) koje započinje iz marine Srebrnog jezera pružiće zadivljujući pogled na dunavsko priobalje i bliže dočarati lepote Golubačke i Rimske tvrđave kao i ušće reke Pek.

U okviru Teniskog kluba gostima su na raspolaganju četiri teniska terena prekrivena šljakom (https://www.srebrnojezero.com/aktivnosti/tennis-club/), a biciklistička i džoging staza (https://www.srebrnojezero.com/aktivnosti/biciklisticka-jogging-staza/) kraj Dunava pružiće poseban osećaj nesputanosti i slobode.

3. Mesto dobrih zalogaja

Pet vrsta najkvalitetnije slatkovodne ribe nadohvat ruke kao i sveži proizvodi lokalnih malih proizvođača čine Srebrno jezero posebnim gastronomskim doživljajem.

Gde jesti: Restoran Sidro (https://www.srebrnojezero.com/gastronomija/restoran-sidro/) nalazi se na samoj obali Srebrnog jezera a uz bogat i raznovrstan jelovnik koga čine domaći mesni i sveži riblji specijaliteti, gostima će pružiti i udobnu, opuštujaću atmosferu. Sa terase restorana pruža se zadivljujući pogled na jezero, a u suton možete prisustvovati fenomenu po kome je jezero i dobilo ime – milioni iskrica po površini vode daju jezeru nadaleko čuveni srebrni odsjaj.

1 KOMENTAR

  1. Sve isuviše lepo opisano.Da je možda u nekoj drugoj zemlji možda bi bilo kao u tekstu.Ovako,Higijena loša,Prljavo,djubre,kese,opusci na sve strane,Ceca iz svih kafica arlauce,šetalište kao na zescem vašaru,automobili na sve strane.Hotel je svetla tačka.

Comments are closed.