Treće nacionalno dečje takmičenje u mentalnoj aritmetici

  0

  D a  p o b e d i m o  a r i t m e t i k u  n a  D a n  p o b e d e!

  Mentalni aritmetičari koju ovu veštinu uče po indijskoj  BrainObrain metodi – izmedju ostalih i deca koja su kao deo srpskog drim tima na internacionalnom takmičenju u mentalnoj aritmetici 2019. u Dubaiju osvojila 2 trofeja, 2 zlatne i 3 srebrne medalje i njihovi novi drugari se u nedelju 9. maja takmiče za nacionalne pehare.

  Treće nacionalno BrainObrain takmičenje u mentalnoj aritmetici je simbolično planirano za 9. maj – Dan pobede – sa nadom da će  deca na taj način simbolično pobediti aritmetiku ali i sve nove izazove i teške uslove koji, zbog aktulene epidemiološke situacije prate školovanje dece širom sveta u proteklih više od godinu dana.

  Prateći zdravstvene preporuke,  i takmičarski i svečani deo se organizuju na otvorenom prostoru, u školskom dvorištu Savremene osnovne škole, Omladinskih brigada 86, Nbg, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

  Takmičarski deo je planiran od 8-12h a od 13 časova je planirana dodela pehara i zabavni program. Molimo medije da dođu na svečani deo i zabeleže delić atmosfere kada će najbolji mentalni aritmetičari dobiti priznanja i pehare. Dodela će zbog epidemiološke situacije biti organizovana u odvojenim manjim grupama i ceremonija podeljena po BrainObrain centrima u periodu od 13-17h.

  Ovo je već treće nacionalno BrainObrain takmičenje a BoB deca koja su od 2019. u društvu najboljih i to na svetskom nivou u mentalnoj aritmetici, nastavljaju da nižu uspehe i nakon takmičenja u Dubaiju na kome je učestvovalo više od 2000 dece iz 16 zemalja sveta. Tada su naša deca – drim tim sastavljen od osmoro dece iz BoB  edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojila čak 7 nagrada: 2 trofeja, 2 zlatne i 3 srebrne medalje.

  S obzirom na poreklo BrainObrain metode iz Indije organizatori su se odlučili da tokom takmičenja ukažu na važnost aktuelne humanitarne kampanje UNICEF-a  „Indiji je neophodna naša pomoć sada!“

  UNICEF je u Srbiji pokrenuo hitnu humanitarnu kampanju u kojoj se građani pozivaju da da daju on line donacije za pomoć narodu Indije. Donacije će pomoći UNICEF-u da spasi živote i da se otvore novi pogoni za proizvodnju kiseonika u bolnicama širom Indije i tako povećaju zalihe kiseonika, da se obezbedi brzo i precizno testiranje u najugroženijim delovima zemlje, da se pomogne zdravstvenom osoblju da prebrodi ovu krizu i započne sa pružanjem usluga za decu, da se proširi snabdevanje vakcinama protiv koronavirusa.  https://donacije.unicef.rs/kampanja/indiji-je-neophodna-nasa-pomoc-sada

  Organizatori BoB takmičenja su domaćini i mini humanitarnog bazara „Za Gavrila i Vukana“ dečake korisnike fondacije Budi human. Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebno mu je oko 2.4 miliona dolara za lečenje. Vukanu je sa dva meseca dijagnostifikovan genetski poremećaj i potrebno mu je oko 16 miliona dinara. Za Gavrila je trenutno je skupljeno samo 15%, a za Vukana još manje, samo 5%. Sav prihod od prodaje igara za decu Revolucya, Archi Toys, Playmais, knjiga za decu – Publik Praktikum, Kreativni centar, igračaka, aksesoara za decu i medenjaka- proizvoda koji dobijeni od navedenih firmi isključivo u svrhe prodaje u dobrotvorne svrhe za ova dva dečaka, će se uplatiti na namenske račune ova dva dečaka u Budi human fondaciji.