“Treba razmišljati i o zabrani kretanja, da se ide samo do prodavnice…”

4
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zaraze COVID-19 dr Predrag Kon je istakao kako je Krizni štab veoma zabrinut zbog širenja zaraze i rekordnog broja novozaraženih u Srbiji od početka pandemije.

“Treba razmišljati o zabrani kretanja u nekom obliku, da se nešto skrati, da se ide samo do prodavnice… Za sada nije opcija vanredno stanje. Mi ne možemo da odustanemo ako je neophodno da uvedemo vanredno stanje”, rekao je dr Predrag kon za Kurir, a prenosi Blic.

“Mi vidimo da se preporuke nikada ne poštuju i to je nešto što nas čini vrlo frustriranim. Mi smo vrlo zabrinuti, teška zabrinutost to jeste, nije strah. Nikog ne želimo da ograničavamo, ali želimo da sprečimo smrtni ishod”, naglasio je dr Kon.

On je istakao da bi od mera uveo “obavezno nošenje maski” i to bi “zaoštrio do mogućnosti koje ova zemlja može”.

“Moramo sprečiti nedodirljivost onih koji se ponašaju kao da ničega nema i to sankcijama. Ništa ne možemo uraditi bez vanrednog stanja”, rekao je dr Kon.

“Ovo nije šala, ovo je treći talas i to pred zimu kada je najveći potencijal virusa. Mislim da se to nikada nije čulo i mislim da se ni sada ne razume da je snaga najveća sada”, zaključio je dr Kon.

4 KOMENTARA

  1. “Nikog ne želimo da ograničavamo, ali želimo da sprečimo smrtni ishod”, naglasio je dr Kon.” А што не спречавате онда и смртне исходе од грипа ? Од болничких инфекција…? Има таквих исхода и више од оних од короне. Или су опет неке паре у питању ?

  2. тако је,све забранити,ограничити па све гурати у продавнице,где јадне жене гину од марта,ко њих пита како им је,а др?!! Срамота,па и оне имају породице и старе родитеље и децу,а одмора мало за бедне плате..и гуше се под маскама по 7-8 сати..

Comments are closed.