Tramp za sada neće učestvovati na predizbornim događajima, Bajden nastavlja kampanju

0
Foto: Profimedia

(Beta-AP) – Svi predizborni dogadjaji u kojima učestvuju predsednik SAD Donalda Tramp i članovi njegove porodice će biti odloženi do daljneg ili pretvoreni u virtuelne, rekao je danas šef Trampovog izbornog štaba. 

Bil Stepien rekao je da potpredsednik Majk Pens koji je testiran negativno na Kovid-19, planira da nastavi svoje zakazane predizborne sastanke.  

Ovo je objavljeno pošto je Tramp jutros javio preko Tvitera da su on i prva dama Melanija Tramp testirani pozitivno na korona virus.

Nije jasno kada je predsednik bio izložen virusu. Jedna od predsednikovih glavnih savetnica Houp Hiks juče je dobila pozitivan test na virus.

Još dvoje saradnika senator Jute Majk Li, i predsednik Univerziteta Notr Dam sveštenik Džon Dženkins koji su prisustvovali ceremoniji u Beloj kući u subotu kada je objavljeno da je sudija Ejmi Koni Beret imenovana za upražnjeno mesto u Vrhovnom sudu zemlje, takodje su testirani pozitivno na virus.

Trampov rival za predsedničke izbore 3. novembra Džo Bajden, nastavlja danas svoju predizbornu kampanju po planu, pošto je dobio negativan test na korona virus. 

Bajden je u utorak imao prvu televizijsku debatu sa Trampom, kada su bili više od sat i po na istoj bini, mada dosta udaljeni.