Tradicionalno takmičenje u Crnoj Gori, obara se rekord u – izležavanju

0
EPA/ETIENNE LAURENT

Tradicionalno takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, počelo je u subotu u etno selu “Montenegro” nedaleko od Nikšića.

Takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a koje se po 11. put organizuje u etno-selu “Montenegro” u Breznima, u Pivi, okupilo je u subotu devet takmičara iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda koji se bore za novčanu nagradu od 350 eura.

Takmičari su kazali da se nadaju da će oboriti rekord koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ustala nakon 117 sati ležanja, ali je već tokom dana sedmoro odustalo i za titulu najvećeg džabalebaroša bitku će voditi Podgoričanin Žarko Pejanović i Danilovgrađanin Vuk Koljenšić.

Dozvoljeno im je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon, odnosno sve osim ustajanja. Od prošle godine promenjena su pravila pa takmičari, koji leže pod krošnjom stoletnjeg javora, imaju mogućnost da svakih osam sati odu u toalet.

Ovogodišnje izdanje posebno je i po tome što su pojedini igrači odlučili da prilegnu s članovima porodice, pa je Žarko Pejanović iz Podgorice došao sa suprugom i sestrom, prenosi portal Vijesti.

„U Podgorici je vruće, nisam bas najbolje spavao danima, pa dođoh da se naspavam. Ovde je odlično“, rekao je Žarko.

Pobednik će dobiti 350 evra, rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora.

Za Crnogorce se vezuje lenjost kao posebna karakteristika koja ih prati u brojnim šalama.