Hrvatski muzičar Marko Perković Tompson napao je predsednika SDSS Milorada Pupovca tvdeći da on „seje mržnju“!

Kako prenosi Index.hr, Tompson je na svom Fejsbuku napao Pupovca jer je ovaj komentarisao napad na sezonske radnike na Braču zbog njihovog srpskog porekla, pomenuvši i pesmu „Bojna Čavoglave“, koju Tompson započinje uzvikivanjem ustaškog pozdrava „Za dom spremni“.

Index.hr konstatuje da je Pupovca „dakle, napao pevač koji je bukvalno slavio klanje Srba“.

„Predsednik SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, stranke koja je za naslovnu stranu svog nedeljnika stavljala sliku kako srpom kolju Tompsona, Milorad Pupovac, gostovao je u N1 ‘Newsroomu’ i komentisao incident na ostrvu Braču u Supetru. Ni manje ni više, tvrdio je da je Tompson, i njegova pesma iz Domovinskog rata ‘Bojna Čavoglave’ najveći krivac što se taj incident u Supetru dogodio. Takođe je tvrdio da se domoljubno pevanje uvek završi s aktima nasilja“, navodi on i nastavlja:

„Mi mu poručujemo: Prestanite da sejete mržnju i da izgovarate laži, kao i da izluđujete pre svega svoj sopstveni narod, prestanite da podstičete svoj manjinski narod u Republici Hrvatskoj na mržnju prema Hrvatima, našoj kulturi, veri i običajima jer verujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipuliranja. Prestanite s krivičnim delima kao što ste to radili pozivajući naslovnicom u vašem nedeljniku na klanje Tompsona. Takvih zagovornika mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a setite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku i shvatićete kako takva mržnja nikome, pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi, osim naravno pojedincima koji se bave etno biznisom kao što si ti Milorade“, stoji u statusu koji potpisuje Menadžment Marka Perkovića Tompsona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.