(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije nikakvo oruđe u rukama Rusije niti bilo koga drugog i da je ta izjava predsednice privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani „toliko glupa da on nema reči“.

„Mi se ponosimo svojom nezavisnošću i samostalnošću. Možda smo jedna od retkih samostalnih zemalja u ovom delu Evrope. U našoj zemlji ne odlučuje niko sem nas, kakve ćemo političke i ekonomske poteze da povlačimo“, rekao je on na obležavanju završetka prve faze radova na izgradnji fabrike nemačke kompanije Kontinental u Kaću.

On je rekao da je ta izjava Osmani „bedan trik“ koji se koristi kada nema šta da se kaže, to je „kao matrica“.

„Naša politika je suverena, samostalna Srbija koja se nalazi na evropskom putu, ali koja poštuje svoje ruske, kineske, američke prijatelje i sve ostale“, dodao je predsednik.

Osmanijeva je izjavila nedavno da bi Zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima bila uvod u stvaranje Republike Srpske na Kosovu i Metohiji.

Ona je rekla da Beograd nastavlja da sledi politiku bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, tako što je postao oruđe Rusije za destabilizaciju Prištine i Zapadnog Balkana.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.