“Tog političara pedofila ili ima pa ga hapsimo, makar bio blizak vlasti, ili ga nema…”

0
Foto Nedeljnik

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da policija nije dobila nalog tužilaštva da preduzme neku radnju zbog tvrdnji Igora Jurića, osnivača Fondacije Tijana Jurić, o političaru pedofilu.

“Ovo nije tema koja treba da popunjava medijske stupce. Tužilaštvo treba da razgovara sa Jurićem, da li on nešto ima ili ne, ako ima određene dokaze tužilaštvo će proceniti šta dalje”, rekao je Stefanović za Televiziju Prva.

On je podsetio da je istražni postupak u nadležnosti tužilaštva, a ne policije i dodao da je “zamoiio Jurića u više svojih javnih obraćanja da dostavi informacije koje ima”.

Stefanović je rekao da je problem to što bi političar pedofil, ako postoji, mogao da izvši pritisak na porodicu deteta žrtve, a kako je dodao svakim danom koji prođe gubi se šansa da se dođe do potrebnog ishoda slučaja.

“Nema ovde velikih priča, ne treba da razvodnjavamo, ili tog čoveka političara koji je pedofil ima, da li je blizak vlasti ili ne koga briga. Ili ga ima, pa ga hapsimo ili ga nema i da to javnost zna”, rekao je Stefanović.

On je istakao da taj slučaj uznemirava ljude.

“Svaki dan se razgovara o ovoj temi i ljudi se pitaju koga to štitite. A mi nemamo nikakvu informaciju o tome”, rekao je Stefanović.

(Beta)