“To sam slušao i 2017. godine, iste reči. Nisu oni ti koji priznaju nešto, nego građani Srbije…”

2
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas, povodom izjave predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića da neće prihvatiti rezultate izbora, da nisu “minorni politički subjekti” ti koji treba nešto da priznaju, već građani Srbije.

Obradović je ranije danas izjavio da ta stranka ne priznaje predstojeće parlamentarne izbore 21. juna i da neće prihvatiti njihove rezultate, kao ni Skupštinu i Vladu koji će biti formirani, niti njihove buduće odluke.

“To sam slušao i 2017. godine, iste reči. Nisu oni ti koji priznaju nešto, već narod i građani Srbije. Dobro bi bilo da se pozabave svojim planovima i programima”, kazao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji fabrike “Xingyu Automotive Lighting Systems d.o.o.” u Nišu.

Vučić je rekao da se svakodnevno rade istraživanja javnog mnjenja i da pokazuju da deo opozicije kojem pripada Obradović ima toliko malu podršku da je “beznačajna”.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Vučić, kao i obično, namerno ili slučajno, greši. Građani jesu nosioci suvereniteta i oni će svoju odluku o bojkotu doneti u određenom obimu. Međutim, i organizovani politički subjekti imaju svoju političku težinu, zato što se njihovo mišljenje može smatrati stručnijim. Kao kada Advokatska komora kaže da neki Zakon nije dobar, bez obzira što građanima možda i ne smeta. U tom smislu, bojkot je već uspeo u solidnom obimu. Formalno, ako izađe manje od 50% od biračkog spiska, bojkot će uspeti i u onome što se, doista, može smatrati važnijim. No, treba biti pošten, pa priznati da će se to svakako desiti, ali da, faktički, neće predstavljatu uspeh za relevantnu opoziciju. Po mom skromnom sudu, da bi nova/stara vlast imala i legitimitet, trebalo bi da izađe više od, recimo, 45%. Ako bude manje od toga, to će, i realno, biti politički uspeh za bojkotaše. Od njega neće biti koristi u svakom slučaju, osim, možda, na nekim sledećim izborima.

  2. Део опозиције којој (тренутно) припада и Обрадовић, је део опозиције који се одлучио за бојкот избора. Уколико је подршка бојкоту заиста безначајна, каква је побуда председника да се о тој “безначајности” уопште изјашњава ? Председник државе и неко тако безначајан ! Уколико та безначајност заиста и буде потврђена резултатима избора, ту заиста за председника и братију на власти неће бити проблема да наставе даље да владају. Међутим, уколико не буде безначајна, а овакве придеве ће ускоро бити нужно квантификовати, председник сигурно више неће водити ову земљу на начин како је водио, са мање од четвртине бирачког тела, и резултатом оствареним у потпуној медијској блокади.

Comments are closed.