Predsednik SAD Donald Tramp je pred odlazak sa Svetskog ekonomskog foruma u Davosu istakao velike uspehe američke privrede i osudio suđenje o njegovom opozivu koje je počelo u američkom Senatu u Vašingtonu. 

Tramp je organizovao iznenadnu konferenciju za novinare danas pred odlazak iz Davosa da obeleži, kao je rekao „dva sjajna dana“ na skupu svetskih lidera i finansijera, koji je bio kao predah od suđenja za njegov opoziv u toku u Vašingtonu.

„To je takva prevara. Mislim da je to jako loše za našu zemlju“, rekao je Tramp o procesu za opoziv protiv njega. 

On je dao svom pravnom timu visoke ocene posle više od 12 sati iznošenja argumenata oko proceduralnih pitanja juče u kojima su republikanci blokirali napore demokrata da odmah pozovu svedoke i pravno obavežu predaju dokumenata.

Tramp je međutim rekao da bi voleo da njegovi pomoćnici, uključujući bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona i vršioca dužnosti šefa kabineta Mika Malvejnijha svedoče u Senatu.

„Ja bih lično više voleo da se ide dugim putem“, rekao je on u opasci o pozivanju svedoka na suđenju o njegovom opozivu u Senatu, pre nego što je nagovestio da bi moglo da bude problema oko nacionalne bezbednosti kada bi se dozvolilo njihovo svedočenje.

Prema rezoluciji usvojenoj rano jutros po partijskoj liniji, Senatu SAD je dozvoljeno da razmotri pozivanje svedoka tek kada obe strane u suđenju o opozivu predstave svoje argumente. 

Tramp je ponovio svoje napade na demokrate iz donjeg doma Kongresa koji služe kao tužioci u suđenju i rekao da bi voleo da sedi „u prvom redu i da gleda u njihova korumpirana lica“ u Senatu tokom suđenja, ali je rekao da bi moguće njegovi advokati imali problem sa tim.

Donji dom američkog Kongresa, gde većinu imaju demokrate usvojio je dve optužbe protiv njega za zloupotrebu vlasti u razgovorima sa Ukrajinom i opstrukciju Kongresa tokom istrage. Tramp demantuje da je bilo šta loše uradio.  

Američki predsednik otvorio je današnju konferenciju za novinare sa trijumfalnim govorom o američkoj privredi i rekao da radi na sprovođženju „vrlo dramatičnih“ promena u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).

On je rekao da Robert Azevedo, generalni direktor STO, mora da dobije nove informacije. 

(Beta)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.