Danas u 17 časova na programu je jedan prilično interesantan duel dva prvoligaška sastava u najjačeoj crnogosrkoj fudbalskoj ligi.

Ne, nije interesantan zbog fudbalera koji nastupaju – većina su potpuno nepoznati srpskoj fudbalskoj javnosti (ako se neko seća mladog reprezentativca SCG Radomira Đalovića, eto izuzetka koji potvrđuje pravilo).

Tek, na stadionu u Donjoj Gorici koji nosi grandiozni naziv „DG Arena“ igraće dve Mladosti koje se tako više ne zovu.

Domaćin je ekipa koja se do ove godine i plasmana u Prvu ligu Crne Gore zvala Mladost Lješkopolje, da bi od ovog leta ponela naziv glavnog grada Crne Gore – FK Podgorica.

U goste im dolazi klub koji se koliko do juče zvao Mladost Podgorica, a koji je odlučio da promeni ime i nazove se po glavnom gradu Crne Gore. Ali, iz nekog drugog vremena – OFK Titograd.

Dakle, danas Titograd igra protiv Podgorice.

Nema sumnje za koga bi Josip Broz navijao…

https://www.instagram.com/p/B1Tg_R0g4ko/

Komentara

 1. PAD Vizantije
  18. avgusta 2019. 21:03

  praviti od ovoga neki štos je neukusno jer treba poštovati uvek one koji teraju kontru a teranje kontre je uvek bio kvalitet, valjda.... evo par riječi iz history ofk-a titograda, o imenu kojeg smo tak zapamtili Fudbalski klub Mladost iz Podgorice nastupaće sledeće sezone pod (starim) novim imenom OFK Titograd. Tako će posle 26 godina nositi naziv kao u vreme bivše Jugoslavije. - Klub je osnovan 1951. godine. Pod imenom Mladost egzistirao je šest godina, kada je postao OFK Titograd, da bi 1992. ponovo oživeo kao OFK Mladost. Za vreme bivše Jugoslavije klub se uglavnom takmičio u Drugoj saveznoj ligi i u republičkom prvenstvu - navode u klubu. Klub koji je nekada iz svoje škole iznedrio imena poput Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Refika Šabanadžovića,

 2. SERDAR
  22. avgusta 2019. 22:10

  Oni su se zvali fk titograd

 3. SERDAR
  22. avgusta 2019. 22:12

  Neznam zbog cega sprdnja vi imate u vasoj ligi kolko prvo ligasa iz beograda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.